Crăiasa zăpezii – legendă şi planşă de colorat

Crăiasa Zăpezii este unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale iernii, e un  personaj fabulos de Crăciun. Crăiasa e nepoata lui Moș Crăciun! Moşul se bazeză oricând pe ea, căci e ajutorul său constant și îl însoţeşte pretutindeni. Crăiasa zăpezii e un intermediar între copii și Moș Crăciun.
Se pare că prima ei apariție oficială  împreună cu  Moș Crăciun a fost în anul 1937, la Casa Sindicatelor din Moscova.

În folclorul rusesc, Crăiasa Zăpezii apare în secolul al XIX-lea ca un personaj de poveste făcută din zăpadă, care prinde viață.

Legenda
A  fost o dată o familie de ţărani: Ivan şi Maria. Ei trăiau în dragoste și armonie, aveau de toate, doar copii nu puteau avea. Înre-un sfârşi veni iarna bogată, cu multă multă zăpadă. Ivan și Maria au ieșit bucuroşi afară din casă și au început să facă o papușă din zăpadă. Dintr-o dată. Ivan a văzut că papușa din zăpadă se mișcă și prinde viață. Maria, când văzu minunea aceasta, a strigat de bucurie: „Uite, Ivan, Dumnezeu ne-a dat un copil și nouă!”.

Crăiasa Zăpezii este un personaj  folosită în piese de operă, piese de teatru, în cărți și în filme. Este un personaj foarte iubit de copii.

Vă propunem o planşă de colorat, pe care o puteţi descărca şi colora. Apoi o puteţi lipi sau folosi ca felicitare, pentru a umple şi mai mult casa cu spiritul Crăciunului!

CRAIASA-ZAPEZII2

 

Descarcati imaginea48383 downloads