Bucătăria magică pentru copii: Prăjitură-brăduţ din turtă dulce

gingerbread_treeMai e o săpămână şi vine Crăciunul! Bucătăria noastră magică vă propune o serie de reţete delicioase, care vor fi cu siguranţă apreciate de copii. Cei mici vor fi cu  încântaţi să vă ajute la prepararea acestor desert minunate! Iată prima reţetă, de prăjitură-brăduţ din turtă dulce.

Ingrediente:
1 cană unt nesărat, lăsat puţin la temperatura camerei
1 cană zahăr brun
1 ou mare, lăsat puţin la temperatura camerei
½ cană melasă neagră nesulfurată
2 ¼ linguriţe scorţişoară măcinată
2 linguriţe ghimbir măcinat
1 linguriţă ienibahar măcinat
1 linguriţă praf de copt
¼ linguriţă sare
4 căni făină de grâu, făină pentru suprafaţa de lucru cu aluatul
glazură cu cremă rece de brânză dulce
zahăr pudră şi zahăr vanilat

Preparare:
I. Puneţi untul şi zahărul în castronul mixerului electric la care aţi ataşat paletele. Se amestecă la viteză medie spre mare, până când amestecul capătă culorea nud şi o textură pufoasă. Adăugaţi oul, melasa, praful de copt, celelalte prafuri şi sarea. Reduceţi din viteza mixerului, adăugând treptat  şi făina. Împărţiţi aluatul obţinut în 4, dându-i formă de discuri. Puneţile în recipiente de plastic şi lăsaţi-le să stea la frigider între 3 ore şi 2 zile.

II. Încălziţi cuptorul la 375 grade. Luaţi pe rând câte un disc de aluat şi puneţi-l pe o suprafaţă pe care aţi presărat făină. Rulaţi aluatul până când obţineţi grosimea de aproximativ jumătate de centimetru. Tăiaţi forme diferite, folosindu-vă de un set de forme rotunde de prăjituri de diferite dimensiuni ( ghidaţi-vă după imaginea de mai sus). De asemenea, încercaţi să taiaţi aluatul în formă de steluţe, obţinând în jur de 10 steluţe. Aranjaţi apoi prăjiturile, în funcţie de dimensiuni, pe hârtie pergament de copt şi lăsaţi să stea la frigider aproximativ 20 de minute.

III. Coaceţi formele până devin tari, timpul de coacere fiind de 6 minute pentru formele mici şi de 10 minute pentru cele mari. Lăsaţi la răcit 5 minute, după care le puteţi pune la răcire completă pe nişte grătare speciale.

IV.  Asamblarea brăduţilor: Puneţi într-un poş cu un dui sau şpriţ mic glazura cu cremă de brânză rece şi aplicaţi glazură de mărimea unei monede între suprafaţa formei celei mai mari şi suprafaţa formei medii, ca în imagine. Se vor lipi câte 2 sandwichuri din câte 2 forme lipite între ele. Continuaţi tot aşa, până reuşiţi să lipiţi 5 sandwichuri. Lăsaţi apoi brăduţul obţinut la fridiger 6 ore, ca să se înmoaie, după care puteţi pune zahăr pudră sau zahăr vanilat pe brăduţi, pentru a imita zăpada.

Poftă bună!

Cum v-au ieşi brăduţii? Cei mici v-au ajutat la preparare? Aşteptăm comentarii şi chiar poze la adresa contact@calendarulmagic.ro

Sursă:
marthastewart.com