Tabara Medievala pentru Copii si-a deschis portile

pic1Mă bucur să vă anunţ că Tabăra Medievală pentru Copii, eveniment aflat anul acesta la a șasea ediţie, și-a deschis porțile.

Anul acesta, tărâmul pe care vom păşi alături de copii în lumea de poveste a cavalerilor medievali este platoul montan traversat de culoarul Rucăr-Bran. Gazda noastră este pensiunea „Valea cu struţi” (Șirnea, com. Fundata). Tabăra este organizată vara aceasta în șase serii ce găzduiesc câte 35-40 de copii fiecare. Sunt primiţi copii cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, în perioada iulie-septembrie 2014. Prima serie a început deja în data de 6 iulie!

Vom construi alături de micii cavaleri şi tinerele domniţe una dintre cele mai frumoase poveşti ale copilăriei lor – un basm despre onoare, prietenie şi corectitudine, într-un cadru natural cu adevărat deosebit, departe de praful şi căldura oraşului.
Am ales cu atenție activităţi care să creeze o lume de basm dar să fie în egală măsură un instrument educativ în învăţarea de lucruri noi. Astfel, copiii dumneavostră vor fi antrenaţi în mai multe ateliere inspirate din lumea medievală:

– vor deprinde arta şi codul de onoare al cavalerilor medievali în cadrul Atelierelor de tir cu arcul şi spadă medievală,
– vor fi introduşi în lumea simbolisticii medievale prin intermediul Atelierului de pictură şi heraldică medievală,
– îşi vor cultiva talentul artistic și vor deveni mai creativi și mai spontani în cadrul Atelierului de improvizaţie şi teatru medieval.

Pentru ca experiența aceasta să fie cu atât mai frumoasă, micii meşteri vor realiza propriile lor scuturi cu însemne heraldice, pe care le vor lua acasă ca amintire. După-amiezele sunt rezervate drumeţiilor în împrejurimile pitoreşti ale taberei iar la lăsarea serii copiii vor asculta legende medievale sau vor viziona filme cu specific istoric. În prima zi a taberei vor face o vizită la Cetatea Râșnov iar în ultima o alta la Castelul Bran. Ultima seară a taberei va fi una festivă, în cadrul căreia copiii vor fi învestiţi cavaleri sau vor primi titlul de domniţă.

Pentru mai multe detalii și înscrieri, vă invităm să vizitați website-ul Taberei medievale pentru copii sau sa ne contactați la tel. 0725.22.33.96. sau la adresa de email office@medievalpraxis.ro.