4 destinaţii europene de iarnă ideale pentru copii

santaSe apropie Crăciunul, iar CalendarulMagic.ro îţi face o serie de propuneri pentru a petrece sărbătorile ca-n basme, alături de cei mici.

Dacă nu puteţi ajunge la una dintre destinaţii, nicio problemă. Nici noi nu putem, dar aceste locuri ne  pot sugera idei pentru a crea o ambianţă ideală de sărbători. Tot de-aici ne putem inspira  pentru a alege activităţi sănătoase în sezonul rece!

4. Suedia

Abisko , cel mai nordic sat european din Suedia în care poţi ajunge cu trenul, e destinaţi ideală pentru iubitorii anotimpului rece. Soarele nu  răsare acolo timp de câteva săptămâni în lunile decembrie şi ianuarie, astfel că se creează ambianţa perfectă pentru a admira aurora boreală. La 4 kilometri de Abisko se află Parcul Naţional Abisko, renumit pentru pista de cross-country ski, plimbările în sănii trase de câini husky sau pentru traseele de drumeţii. Unul dintre cele mai lungi trasee de drumeţii din lume, Kungsleden (trad. Drumul Regelui),  are 440 de kilometri şi face legătura dintre Abisko şi Hemavan (o altă staţiune de ski).
De asemenea, merită vizitat şi Kiruna, cel mai nordic oraş din Suedia, vestit pentru hotelul să de gheaţă!

3. Austria

Dacă vrei ca micuţul tău să înveţe ski, se pare că Austria ar fi locul perfect. Potrivit gowithkids.com, Vorarlberg este paradisul micilor skiori. Staţiunea are 44 de şcoli de ski, cunoscute pentru performanţa lor. Alte locaţii ideale pentru sportul iernii  sunt: Innsbruck, Au, Shoppernau, Tauplitz.
Austria este cunoscută şi pentru faimoasele sale târguri de Crăciun din Viena, Salzburg, Innsbruck, Graz, Linz. Dacă ajungeţi în Salzburg, oraşul în care s-a născut Mozart, puteţi vizita şi Teatrul de Marionete. Clădirea, în stil rococo, prezintă publicului şi expoziţii de marionete pe diverse teme, precum “Flautul fermecat” sau “Sunetul muzicii”.

2. Germania

Târgurile nemţeşti de Crăciun sunt renumite în lume. Din noiembrie până la sfârşitul lui decembrie, vezi doar lumini licărinde, brazi împodobiţi, obiecte de artizanat, turtă dulce în formă de inimioare şi omuleţi, vin fiert cu scorţişoară. Cele mai renumite astfel de târguri sunt în: Nuremberg (cel mai cunoscut târg), Munchen, Quedlinburg , Striezelmarkt (unul dintre cele mai vechi târguri).
Bineînţeles, Bavaria este locul ideal pentru ski, cu staţiuni nu foarte aglomerate şi mai puţin comerciale, precum Oberstdorf şi Oberstaufen. Tot în Bavaria se află fortificaţia Neuschwanstein, după modelul căreia a fost creat castelul din producţia Disney „Frumoasa din pădurea adormită”. În apropiere de castel se poate ajunge după un drum de aproximativ 2 ore cu maşina din Munchen. traseul până  la Neuschwanstein se poate realiza pe jos, sau cu sănii trase de cai.

 1. Finlanda

Pentru cei care vor să celebreze Crăciunul cu însuşi Moş-Crăciun, atunci oraşul Rovaniemi din Finlanda pare să fie destinaţia ideală. Cunoscut ca şi oraşul oficial al lui Moş-Crăciun, Rovaniemi este capitala provinciei Laponia. Poate nu ştiaţi, dar capitala Laponiei este un oraş studenţesc. Aproximativ 10 000 de studenţi frecventează cursurile Universităţii din Laponia. Din păcate, nu studiază cursuri despre Moş Crăciun, în caz că micuţii vă întreabă, să ştiţi că nu există nici o facultate despre cum să devii spiriduş sau Moş Crăciun. Există însă cursuri de acest fel, vom vedea în continuare. Satul lui Moş Crăciun (foto) se află la 5 kilometri de Rovaniem, iar principalele atracţii de acolo sunt: Cercul Polar Arctic (paralela aflată la o latitudine de 66º33’43” Nord), oficiul poştal al lui Moş Crăciun şi biroul lui Moş Crăciun. Aproape de satul moşului se află parcul său, al doilea cu rating mare din Finlanda. Parcul de distracţii al lui Moş Crăciun găzduieşie spectacolul spiriduşilor, workshop-ul despre cum să fii Moş Crăciun, bucătăria cu tură dulce, cursuri de spiriduşi.

Ce ziceţi? Încotro vă îndreptaţi?

Surse:

lonelyplanet.com

gowithkids.com

salzburg.info