Teatrul Ion Creangă participă la Festivalul Comediei Româneşti – festCo

ionTeatrul Ion Creangă participă la cea de-a XII-a ediție a Festivalului Comediei Româneşti – festCo, desfășurat anul acesta între 24 mai și 1 iunie, cu spectacolul „Lumea lui Paparin”. Reprezentația, programată în secțiunea OFF a Festivalului, va avea loc sâmbătă, 31 mai, ora 11.00, la Sala Rapsodia.

Organizat de Teatrul de Comedie, în strânsă colaborare cu Primăria Municipiului București, Festivalul Comediei Românești – festCo are ca scop încurajarea și promovarea dramaturgiei românești, fiind dedicat comediei în toate formele sale. În 2014, Festivalul este structurat în secțiunile IN și OFF, aceasta din urmă reunind spectacole de teatru pentru copii și tineret, spectacole de teatru independente, lansări de carte, expoziții și proiecții de filme.

Povestea a doi copii – Tamino și Alteia – care încearcă să înțeleagă universul celor mari și să afle răspunsurile la toate întrebările, „Lumea lui Paparin” aduce pe scena Teatrului Ion Creangă numeroase aventuri, personaje misterioase și întâmplări nemaivăzute. Scrisă de Carmen Dominte, piesa „Lumea lui Paparin” a câștigat premiul I la cea de-a VI-a ediție a Concursului de Dramaturgie pentru Copii, organizat de Teatrul Ion Creangă împreună cu Asociația Scriitorilor din București, fiind transpusă pe scenă în regia lui Vasile Manta. Spectacolul beneficiază de asemenea de mișcarea scenică gândită de coregraful Păstorel Ionescu și de scenografia semnată de Viaceslav Vutcariov.