Azi copiii decid în locul părinţilor! – Fundaţia Terre des hommes

acum_decid_euPe 20 noiembrie, Fundaţia Terre des hommes, alături de partenerii săi, organizează „Ziua ştafetei. Acum decid eu. Copiii decid în locul adulţilor.” Evenimentul urmăreşte să celebreze semnarea Convenţiei Drepturilor Copiilor. Principalul obiectiv al proiectuliu este de a încuraja participarea copiilor la luarea unor decizii importante din viaţa lor şi a comunităţii în care trăiesc.

Potrivit site-ului oficial al evenimentului, contiţiile de participare sunt următoarele:

  • Vârsta: 12-18 ani
  • Copii trebuie să aibă un vis, o meserie pe care îţi doresc s-o experimenteze
  • Accesarea www.acumdecid.eu şi completarea formularul de înscriere din cadrul rubricii : « Înscrie-te ».
  • Se pot înscrie individual sau în grup de minim 10 copii şi tineri

Conform AGERPRES, perioada de desfăşurare a „Ziua ştafetei. Acum decid eu. Copii decid în locul adulţilor.”este 18-21 noiembrie 2013.

Fundaţia Tdh susţine proiectul din punct de vedere financiar,  prin oferirea de mini-granturi pentru un număr de 30 – 50 de grupuri de copii şi tineri din toate zonele ţării.

În cadrul acestui proiect sunt invitate ONG-urile, şcolile, asociaţiile ce au ca beneficiari copii şi tineri între 12-18 ani.
Grupurile vulnerabile sunt considerate prioritare.
Adulţii pot susţine proiectul, în calitate de voluntar pentru un grup de minim 10 copii participanţi sau pot însoţi un copil pe parcursul preluării sale de ştafetă, pot susţine financiar implicarea în cadrul proiectului a unui copil sau a unui grup de copii cu posibilităţi materiale reduse.
Profesioniştii pot susţine iniţiativa,  predând ştafeta unui copil sau tânăr care-şi doreşte să experimenteze o anuită meserie.

De asemenea, orice instituţie sau orice persoană interesată poate deveni partener în derularea „Zilei ştafetei”.

Surse:

AGERPRES
acumdecideu.eu