Spectacole gratuite cu ocazia aniversării Teatrului de Păpuşi Puck din Cluj

Miercuri, 5 februarie 2014, Teatruursul-pacalit-de-vulpel de păpuşi Puck din Cluj-Napoca aniversează 64 de la înfiinţarea primei trupe profesioniste de teatru de păpuşi din Cluj.

Copiii şi părinţii vor avea ocazia să vadă două dintre cele mai recente spectacole ale Teatrului Puck.  Accesul va fi gratuit.

Primul spectacol,Ursul păcălit de vulpe”, este în limba română şi poate fi vizionat de la ora 16:00.
„Ursul păcălit de vulpe”, în regia Deliei Gavliţchi, a avut premiera pe 8 decembrie 2013 şi prezintă într-o manieră cu totul inedităpovestea scrisă de Ion Creangă.  Ursul păcălit de vulpe este un spectacol care îşi propune să rupă tiparele şi să ridice întrebări în mintea copiilor, spune Delia Gavliţchi.

Al doilea spectacol, în limba maghiară, va începe de la ora 18:00. Este vorba de  „Unde-i centrul lumii?” regizat de M. Varga Ibolya. Piesa a avut premiera pe 25 ianuarie 2014 şi, conform regizoarei Varga Ibolya, prezintă un text contemporan inspirat din aventurile lui Morcovilă, (…)6 povestiri cu tâlc din viaţa unui băieţel .

După spectacole, actorii celor două secţii îi aşteaptă pe cei mici la un atelier demonstrativ în care le vor vorbi despre tehnica de mânuire a păpuşilor şi construcţia acestora.