Inscrieri CLUBUL saptamanal al EXPLORATORILOR

Intre 1-30 septembrie Asociatia Maia impreuna cu Exploratorii Metropolitani incep inscrierile pentru Clubul saptamanal al Exploratorilor – grupe de varsta: 4 – 6 ani; 7 – 9 ani (minim 6 – maxim 10 copii/ grupa).

fericiti

Intalnirile clubului incep din octombrie si se vor desfasura o data pe saptamana, timp de 2 ore, la sediul Asociatiei Maia (strada Alexandru Ioan cuza nr. 23), urmand ca ziua si ora sa fie stabilite de comun acord cu copiii si parintii. In cadrul acestor intalniri, micii Exploratori:

● isi dezvolta abilitatile native in cadrul grupului, ca membrii cu drepturi si responsabilitati, invatand sa lucreze in echipa si sa preia conducerea la momentul oportun

● exploreaza cat mai multe zone de potential (teme pe care ni le propunem lunar), pentru a descoperi singuri ce-i atrage si ce fel de activitati ii implinesc. Este deci o “calatorie” de autocunoastere si de “invatare naturala”, ce consolideaza pe parcurs stima & increderea in sine.

● se distreaza cu un scop – fuziunea activitatilor educative, de dezvoltare personala cu cele de joaca, recreere, team-buiding si a proiectelor de grup reprezinta mijlocul prin care incurajam cresterea intelectuala, fizica, sociala si sufleteasca a copiilor nostri.

● invata prin actiune – isi insusesc activ cunoştintele, deprinderile si aptitudinile. In opozitie cu invatarea teoretica, cea prin actiune inseamna a invata din experienţele de zi cu zi si din activitati practice.
De aceea sustinem atelierele interactive, dezbaterile, jocurile de echipa, observarea activa, experimentele, workshop-urile, mini-excursiile tematice, proiectelede grup – pe cat posibil mai mult in aer liber.

Ca si in cazul metodei Scout (cercetasesti), fiecare copil este împuternicit să devină agentul principal al propriei sale dezvoltări.
Inscrierea ca membru al Clubului Exploratorilor implica plata unei cotizatii lunare de 100 Ron, care este folosita ca fond administrativ pentru activitatile desfasurate si pentru sprijinirea unor activitati similare cu copii din categorii vulnerabile. Membrii clubului Exploratorii au intrare gratuita la atelierele suplimentare de weekend.
In completarea intalnirilor saptamanale intre membrii, Clubul Exploratorilor va continua din Octombrie sa tina cel putin o data pe luna cate un atelier de weekend pentru copii, centrat pe tema abordata la club in luna respectiva. Puteti verificat online atelierele disponibile.

Atelierele de weekend vor avea intrare libera doar pentru membrii Exploratori, dar sunt deschise inclusiv copiilor din afara clubului, in limita locurilor disponibile, cu plata unei intrari.

Atelierele de weekend vor fi un prilej in plus pentru copii sa invete, jucandu-se, despre lumea inconjuratoare si despre ei insisi, fiind incurajati sa observe, sa-si largeasca orizontul de cunoastere si sa-si dezvolte capacitatea de relationare cu semenii & de lucru in echipa.

Iata tematica propusa de Clubul Exploratorilor pentru activitatile din perioada Octombrie 2015 – Iulie 2016 (consultati-o detaliata pe activitati & obiective pe blogul nostru!):
– PAMANTUL IN UNIVERS
– CE SUNT TRADITIILE? OBICEIURI DE IARNA
– EROIII COPILARIEI NOASTRE
– IDENTITATE & SIMBOLURI
– NATURA IN SALBATICIE SI IN GRADINA
– SANATATE INAINTE DE TOATE
– ASCUTIM MINTEA SI CLADIM SPIRITUL DE ECHIPA
– ARTA SI INDEMANARE

Pentru inscrieri si detalii contacti-ne:

https://www.facebook.com/exploratorii.metropolei
exploratorii-metropolitani.blogspot.com
Telefon: 0722 36 20 17 (Oana Neacsu)

VA ASTEPTAM CU DRAG !