Cele mai îndrăgite filme musical pentru copii

Pentru o seară relaxantă, alături de cei mici, vă propunem vizionarea unui musical. Vă puteţi ghida după propunerea noastră. Calendarulmagic.ro vă oferă un top al celor mai îndrăgite filme musical, devenite clasice.

3. Oliver!
Adaptarea pe ecran a romanului „Oliver Twist” al lui Charles Dickens, filmul Oliver! vorbeşte despre aventurile unui orfan care fuge din casa de copii şi se alătură unei bande de hoţi de buzunare.
Creat în anul 1968, producţia regizorului Carol Reed a câştigat 5 premii Oscar. Noi credem că este un film de neratat pentru copii!

2. Mary Poppins
Distins cu 5 premii Oscar, Mary Poppins, personaj interpretat de Julie Andrews, prezintă povestea unei dădace care vine să lucreze pentru familia unui bancher. Copiii acestuia, rămaşi fără mamă, ajung să descopere alături de Mary universul magic al imaginaţiei, având parte de aventuri minunate. Scenariul filmului din 1964 este inspirat din seria de cărţi Mary Poppins a scriitoareii de origine britanică Pamela Lyndon Travers.

1. Vrăjitorul din Oz
Una dintre cele mai îndrăgite poveşti pentru copii este, fără îndoială, Vrăjitorul din Oz. Volumul scris de autorul american Lyman Frank Baum e o lectură obligatorie din copilărie, zicem noi, dar şi filmul inspirat din opera lui Baum trebuie văzut neapărat de către copii. Are 2 premii Oscar şi, fără îndoială, e una dintre capodoperele cinematografice ale anilor ‘30.

Vizionare plăcută!
Ţie care musical ţi-a plăcut cel mai mult? Ce alte filme din această categorie crezi că au fost omise? Aşteptăm răspunsul tău la adresa contact@calendarulmagic.ro sau printr-un comment la acest articol.
Mary Poppins
Surse:

IMDB
Whatculture
musiced.about