Top 7 activităţi de weekend pentru copii şi părinţi

weekend-786x305Pentru că e vineri şi weekend-ul bate la uşă, vă propunem o serie de activităţi distractive şi sănătoase, atât pentru copii, cât şi pentru părinţi. Noi am realizat un top al acestor activităţi, dacă credeţi că am omis ceva, nu ezitaţi să ne trageţi de urechi!

1. Sport în aer liber sau la un club sportiv
Cu toate că se apropie iarna şi e frig, sportul în aer liber este soluţia cea mai bună şi la îndemână pentru a te asigura că micuţul tău are parte de o actvitate sănătoasă,  că va avea poftă de mâncare şi că va dormi bine! Cu băieţeii putem juca fotbal, cu fetiţele putem sări coarda. Ne putem da pe bicicletă, pe role sau, dacă e deja gheaţă şi zăpadă, mergem la patinoar sau pe pârtie!
Dacă totuşi credeţi că este prea frig pentru a-i lăsa afară pe cei mici, îi puteţi înscrie la cursuri înot, fotbal, basket sau altele. De obicei, copii au reduceri la cluburile sportive care oferă astfel de cursuri.

2. Spectacole pentru copii
Muzica va fi tot timpul una dintre pasiunile copiilor, fie că o ascultă sau chiar o interpretează. De asemenea, şi teatrul este un domeniu îndrăgit de copii, mai ales că există piese de teatru interactiv, care stimulează copiii să interacţioneze cu publicul, să fie creativi, dezinvolţi. Aşadar, puteţi merge cu cei mici fie la un concert, fie la teatru de păpuşi sau o piesă de teatru forum, sau, de ce nu, la un spectacol de balet.

3. Parcu de distracţie
De cele mai multe ori, pentru copii, Paradisul înseamnă un parc de distracţii! Cu toţii visează să meargă la Disneyland, însă există şi alternative foarte bune: datul pe topogan sau cu maşinuţele (chiar cartingul) şi, de ce nu, parcurile de tipul „aqualand” sunt şi ele o soluţie pentru a petrece timpul liber în mod sănătos.

4. Drumeţiile
În afară de mersul în parc, pentru copiii exploratori, un excelent mod de a-şi petrece weekendul poate fi o mică drumeţie prin pădure sau, în cazul în care părinţii îşi propun o şedere peste noapte, mersul cu cortul într-o zonă montană. Cei mici sigur vor fi încântaţi şi vor fi activi. În cazul în care cortul nu e o soluţie călduroasă, puteţi alege o cabană sau o pensiune la munte.

5.   La cinema
Mersul la film este un mod foarte plăcut de a petrece 1-2 ore vizionând ultimele desene animate Disney.Pixar, sau chiar un film cu temă drăguţă şi educativă pentru copii. În plus, faţă de simpla vizionare a filmului acasă, la cinematograf, efectele vizuale şi sunetul sunt mult mai bune, iar cel mic poate merge nu numai  cu părinţii, ci şi cu un grup de prieteni, astfel încât să schimbe impresii despre personajele preferate din film!

6.  Mergem la ZOO!
Dacă este vreme bună, mersul la grădina zoologică poate fi o alegere minunată pentru a petrece câteva ore din weekend. Copiii vor fi extrem de entuziasmaţi să vadă animăluţele lor preferate şi, în măsura în care le este permis, să le hrănească. Această activitate este şi una educativă, cei mici putându-se familiariza cu anumite animale pe care poate nu le-au văzut în cărţi sau la desenele animate. De asemena, puteţi face o mică lecţie de matematică cu cei mici, numărând, mai în glumă, mai în serios, câte linii are zebra, câte maimuţe se strâmbă sau câte pete are girafa!

 7.       Bowling
Pentru zilele ploaiase, puteţi alege sportul preferat al lui Fred Flinstone: bowlingul. Unele cluburi de bowling au şi piste special amenajate pentru copii, sau dacă nu găsiţi astfel de piste, îi puteţi ajuta pe cei mici să joace cu bile mai uşoare. Cei mici sigur vor fi curioşi şi destul de bucuroşi să încerce să dărmâme toate popicele!

V-aţi hotărât? Cum vă petreceţi weekend-ul?