Top 4 sfaturi de nutriţie care asigură un somn liniştit copiilor preşcolari

sleepMulţi părinţi se confruntă cu probleme de somn ale copiilor, chiar dacă micuţii au 3 ani, vârsta la care se presupune că irascibilitatea cauzată de lipsa unei rutine a somnului ar trebui să ţină de domeniul trecutului.

Noi am găsit o serie de sfaturi oferit de nutriţionista Emma Sutherland, sfaturi privind o dietă ideală, care asigură un somn liniştit copilului preşcolar.

Aproximativ 50% din copii au o probleme somnul, care este esenţial pentru dezvoltarea intelectuală a micuţilor. Preşcolarii au nevoie de 10-13 ore de somn, vă puteţi da seama că micuţul nu a dormit suficient dacă manifestă următoarele simptome:

  • Lipsa atenţiei
  • Memorie slabă
  • Hiperactivitate
  • Irascibilitate
  • Schimbarea frecventă a dispoziţiei

Micuţul tău va dormi liniştit dacă dieta lui zilnică va cuprinde:

1.    Acizi graşi esenţiali omega 3- se găsesc în peştele gras (somon, ton); avocado; nuci; seminţe şi uleiuri vegetale presate la rece

2.    Proteine la cină- ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, copilul nu se va mai trezi la 3-4 ore după ce a adormit.

3.    Adaugă zinc la dieta lor- în afară de faptul că ajută la efectul de somn bun, zincul asigură  o imunitate şi o memorie bună. Zincul se găseşte în seminţe de floarea soarelui, susan, dovleac sau tahini (unt din seminţe de susan).

4.    Doza zilnică de magneziu- magneziul este un element esenţial care ajută la relaxarea muşchilor şi are ca efect un somn liniştit. Creşteţi aportul zilnic de legume cu funze verzi, gătiţi cartofi cu spanac şi brânză, încurajaţi-i pe cei mici să mănânce banane. Necesarul zilnic de legume şi fructe trebuie să conţină alimente bogate în magneziu. De asemenea, este indicat să apelaţi si la băi cu săruri bogate în magneziu sau să puneţi două picături de uei de lavandă în apa de baie a micuţilor. Efectul va fi unul garantat: veţi avea un copil sănătos, relaxat, care se va bucura de un somn excelent, mai ales dacă îi mai şi citiţi o poveste  înainte de culcare.

 

Sursă: woolworthsbabyandtoddlerclub.com.au