Teatrul Excelsior susține o micro-stagiune în Qatar

Teatrul  Excelsior a primit o inedită invitație, în această perioadă, aceea de a susține o micro-stagiune, timp de trei luni, în capitala Qatarului, Doha.

Așadar, în fiecare lună, câte un spectacol din repertoriul curent al teatrului va fi prezentat publicului qatarez, copii și părinți. Stagiunea din Orientul Mijlociu va începe în data de 20 decembrie, cu spectacolul Magia copilăriei de Stelian Milu, o incursiune în ținutul fascinant al copilăriei străjuit de Marele Vrăjitor și partenerul său, Spiridușul. Va continua, apoi, cu  prezentarea altor două producții ale teatrului, acest parcurs în țara din Golf încheindu-se pe 20 martie.

Magia copilariei

În virtutea strategiei pe care Teatrul Excelsior şi-a propus-o şi anume deschiderea către zona internaţională, în scopul promovării culturii române peste hotare şi încheierea de parteneriate cu instituţii din alte ţări, am fost onoraţi de faptul că spectacolele teatrului nostru au fost apreciate de specialişti din Doha. Considerăm că turneul în această ţară din Orientul Mijlociu este o oportunitate specială de a face legătura dintre cultura noastră şi cea a spaţiului arab, atât de aparte.

Publicul bucureștean nu va fi privat în toată această perioadă de spectacolele teatrului, cei mici sunt așteptați în fiecare dimineață la întâlniri cu personaje îndrăgite din povești, iar adolescenții și tinerii fiind invitați, de asemenea, să aleagă să-și petreacă timpul alături de artiștii teatrului în Serile de teatru dedicate lor, alături de Kiki și Bozo de Andreea Vălean și MOMO sau Strania poveste despre hoții de timp și copilul care le-a înapoiat oamenilor timpul furat, după Michael  Ende.

Articole similare:

.

Comentarii:

comentarii