Teatrul Excelsior, “prins” între premiere şi festivaluri

excelsior__1Teatrul Excelsior porneşte la drum cu o tolbă plină de proiecte şi gata de ieşirea în marea lume a festivalurilor.

Noul director al Teatrului Excelsior, Adrian Găzdaru, vă propune în această toamnă două premiere cu totul speciale.

Cea dintâi, “Kiki şi Bozo”, un text sensibil şi plin de poezie, scris de Andreea Vălean, este regizată de Peter Kerek şi a intrat deja în repetiţii. Peter Kerek a gândit acest spectacol cu două distribuţii, în care îi veţi descoperi pe tinerii şi talentaţii actori Raluca Botez, Ştefania Dumitru, Lari Cosmin Giorgescu, Dan Clucinschi, Ion Bechet şi Alexandru Mike Gheorghiu.  “Kiki şi Bozoare parte şi de un scenograf de excepţie: Iuliana Vîlsan.

Cea de-a doua premieră va fi  „Momo sau strania poveste despre hoţii de timp şi copilul care le-a înapoiat oamenilor timpul furat”. O invitaţie în lumea fantastică a lui Momo, un personaj fabulos creat de Michael Ende. În acest basm-roman, Momo, o fetiţă care încearcă să salveze lumea, îi are ca parteneri pe Casiopeea, o ciudată broască ţestoasă, şi pe maestrul Hora. Dramatizarea este realizată de Lenuş Teodora Moraru, care va semna şi regia acestui spectacol.

Dincolo de cele două premiere, evident vor urma şi altele, Teatrul Excelsior este invitat la cinci festivaluri de gen. Chiar cu o zi înainte de începerea noului an şcolar, mai exact pe 14 septembrie, la ora 17.00, vom fi prezenţi la cea de-a patra ediţie a Festivalului de Teatru pentru Copii „Aşchiuţă” de la Piteşti, cu spectacolul-fenomen „Cocoşelul neascultător”, care se joacă aproape fără întrerupere de peste patru decenii. Nu vom lipsi nici de la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Teatru pentru Copii “Arcadia”, de la Oradea, vineri, 26 septembrie, ora 10.00, când îi vom încânta pe cei mici, dar şi pe cei mari, cu basmul lui Ioan Slavici, „Zâna Zorilor”, rescris la timpul prezent cu umor şi ironie de Ilinca Stihi, care este şi autoarea regiei.  Apoi, vom fi prezenţi în Festivalul „Bucharest Comedy Week”, organizat de ARCUB, duminică, 28 septembrie, la ora 11.00, cu spectacolul de mare succes „Magia Copilăriei”, scris şi regizat de actorul Stelian Milu.

Primul matineu duminical din noua stagiune, programat în data de 21 septembrie, la ora 11.00, îi aşteaptă pe prichindei, dar şi pe părinţii lor, la întâlnirea cu “Degeţica”, după Andersen, dramatizare şi regie Aurel Mitran.

Şi luna octombrie ne găseşte în periplu festivalier. Chiar pe 1 octombrie, intrăm în competiţia prestigiosului Festival Internaţional de Teatru pentru Copii „Ion Creangă”,  „100, 1000, 1.000.000 de poveşti” cu fermecătorul spectacol “Hainele cele noi ale Prinţului”, după două poveşti de Andersen, regizat de Ilinca Stihi. Iar, pe 19 octombrie, ajungem la Festivalul de Teatru şi Arte Performative „Drumul Sării” de la Turda, cu peripeţiile Marelui Vrăjitor şi ale Ucenicului său din spectacolul „Magia Copilăriei”.

Un început de stagiune plin de dinamism, surprize, noutăţi şi cu o casă a poveştilor fără sfârşit, deschisă copiilor de orice vârstă, doar la Teatrul Excelsior!

 

 

 

 

 

Articole similare:

.

Comentarii:

comentarii