Păpuşa din şosete – lucru manual

Două şosete rămase mici copiilor, sau uzate, chiar fără pereche, pot prinde viaţă din nou! Puteţi confecţiona din ele păpuşele colorate şi haioase. Haideţi să lucrăm împreună!

1 Aveţi nevoie de:

  • două şosete diferite, de preferabil una să fie foarte colorată, iar cealaltă dintr-o singură culoare
  • un ac şi aţă
  • lipici
  • doi ochişori care se pot lipi sau coase (sau puteţi folosi doi năsturei)
  • o foarfecă
  • vată
2 Tăiaţi vârful de colorate în două, pe lungimea de aproximativ 2 centimetri. Procedaţi la fel şi cu a doua şosetă, dar tăiaţi-o încă de două ori pe lăţime (ca în imaginea alăturată).
3 Coaseţi porţiunile unde aţi realizat tăieturile, în afară de vârful şosetei de  o singură culoare. Vă recomandăm să realizaţi cusătura în partea din dos. Veţi obţine o şosetă cu picioruşe, două manute şi vă rămâne forma unei şepcuţe.
4 Umpleţi cu vată corpul, dar lăsaţi goală partea de sus. Apoi umpleţi mânuţele şi şăpcuţa. Pentru şăpcuţă, vă recomandăm să coaseţi puţin în interior, lăsând puţin spaţiu pentru umplerea cu vată, după care să coaseţi puţin în partea exterioară sau puteţi să nu coaseţi deloc şăpcuţa, ci să o umpleţi direct cu vată, după care să o legaţi cu o aţă de culoarea materialului şosetei folosite.
5 Coaseţi mânuţele corpului şi legati sau coaseţi la celălalt capăt şăpcuţa, pentru a obţine capul, cum v-am indicat în pasul anterior.
6 Ca să obţineţi gâtul, trebuie să legaţi partea de sus a corpului, astfel încat să rămână goală partea de sus, unde se va pune capul.
Vom crea şi nişte urechiuşe: luăm un pic de vată, il punem in interiorul şosetei şi îl coasem sau îl legăm cu aţă, astfel încat să obtinem forma unor biluţe.
7 Acum putem introduce capul şi lipim ochii.

Se pot confecţiona multe modele hazlii, vom putea încerca alt model data viitoare.
Vă invităm să ne propuneţi un nume pentru păpuşa noastră haioasă!
Aşteptăm sugestiile dumneavoastră într-un comentariu  sau la adresa contact@calendarulmagic.ro!