Mini-poveste cu stele pentru mini-visatori de la Buburuza Isteata

Buburuza Isteata este un spatiu informal, prietenos si relaxat, creat pentru copii si parinti deopotriva. Mai multe detalii: www.buburuzaisteata.com

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Intr-o zi Mami i-a spus Puiului ei o poveste despre stele. Tu stii ca nu toate povestile sunt adevarate, nu? Dar asta nu ne impiedica sa ne bucuram de ele si sa visam. Puiului ii placea foarte mult sa se uite la stele si o intrebase pe Mami: ce sunt stelele si de ce stralucesc ele asa de frumos? Si Mami i-a povestit asa:

„Stii ce e cerul? E coaja neagra a lumii. De fapt prin ea nu se poate trece. E neagra si dura. O coaja, ca si coaja de ou. Si stii ce sunt stelele? Sunt reflexia sufletelor. De fapt, noaptea nu e noapte. E doar timpul când noi toti dormim si visam, doar ca numai unii îsi dau seama de asta. Ceilalti cred ca n-au dormit. Dar dovada ca toti dormim e ca toti vedem stelele. Cine a mai pomenit sa vezi suflete treaz?! Toti dormim. Si atunci vedem stelele. Ele nu se misca, decât asa, ca oamenii. Doar ca unele stralucesc mai tare – când oamenii sunt fericiti – , altele mai putin, stins, si atunci noi credem ca sunt departe – când oamenii sunt nefericiti. Iar uneori ele nu mai stralucesc de loc.

Si stelele nu stralucesc la fel mereu. Nu e om sa fie fericit în fiecare zi. Îsi uita fericirea, pâna când ceva i-o aduce aminte, si atunci începe sa pâlpâie iar, mai puternic.

O sa ma întrebi : si unde e steaua mea? Asculta, când îti pui ochelari, îi vezi? Nu! Nu pentru ca nu ai putea, ci pentru ca nu ai nevoie. Îti stii deja sufletul, de-aia nu-l vezi. Dar daca vrei neaparat sa-l identifici, uita-te doar ce stea pâlpâie ca sufletul tau… ”

Si de atunci, mai ales in noptile geroase cand stelele se vad si mai bine, Puiutul cauta pe cer steluta lui.
peisaj_cu_oameni_de_zapadweb
[wpdm_file id=48]