Seminar de legislatie – Concediul de maternitate - Cuibul Berzelor, Cluj-Napoca

header3

Concediul de creştere copil – conţinut şi formalităţi
22 Februarie 2014, ora 10

În lumina reglementărilor legale din ultimii ani, decizia privind luarea concediului de creştere a copilului şi, ulterior întocmirea dosarului pentru obţinerea indemnizaţiei de creştere a copilului îi preocupă în egală măsură pe ambii părinţi. Ştim cu toţii că oricare dintre părinţi poate, în anumite condiţii, să beneficieze de concediu de creştere a copilului. Nu mulţi stiu, însă, care sunt condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a putea beneficia de acest drept legal, care este conţinutul exact al acestui drept şi mai ales ce formalităţi trebuie îndeplinite în vederea obţinerii indemnizaţiei de creştere a copilului.

Acest curs vă oferă o imagine completă asupra concediului şi indemnizaţiei de creştere a copilului sub aspect formal, pornind de la condiţiile pe care trebuie să le îndepliniţi pentru a beneficia de acest drept, formalităţile concrete şi punctuale pe care trebuie să le urmaţi în acest scop şi până la conţinutul exact al dreptului, astfel încât să puteţi cunoaşte dacă, cât timp şi care este suma de bani pe care vă puteţi baza în această perioadă. Vom simula o situaţie concretă pe baza căreia să vă puteţi apoi calcula singuri beneficiile aferente concediului în funcţie de durata pentru care optaţi, pentru a alege în cunoştinţă de cauză.

„Vizita la ghişeu” nu vă va mai lua pe nepregătite!

Subiectele care vor fi abordate în cadrul acestui curs sunt următoarele:

-       Noţiune şi reglementare legală
-       Beneficiari şi condiţii de acordare
-       Formalităţi
-       Durata, baza de calcul a indemnizaţiei şi cuantumul indemnizaţiei în funcţie de perioada aleasă (simulaţie situaţie concretă)
-       Drepturile la locul de muncă în perioada concediului de creştere a copilului
-       Discutarea întrebărilor participanţilor

Durata cursului: 2 ore, cu pauză de 10 min.

Cand: 22 Februarie 2014 – orele 10-12

Cost: 50 de lei / participant

Inscrieri: Pe mail la adresa maria@cuibulberzelor.ro sau la telefon: 0740-216085 (Maria Mermezan)

Seminarul se va tine cu minim 5 participanti.

 

Articole similare:

.

Comentarii:

comentarii