Săptămâna picturii la Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar – Caravana Muzeelor, Bucureşti

De luni, 3 noiembrie până vineri, 7 noiembrie 2014, orele 11.00 – 13.00 copiii care iubesc pictura şi au vârste cuprinse între 6 şi 10 ani sunt invitaţi la Săptămâna picturii, o serie de ateliere de creaţie organizate de Global Mindscape în colaborare cu Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar. Vom explora împreună muzeul, vom descoperi obiectele interesante și diverse găzduite de acesta, pe care le vom interpreta într-o cheie personală, iar la final ne vom invita părinţii, bunicii și prietenii la vernisaj (vineri, 7 noiembrie, ora 13.00). Atelierele sunt parte componentă a proiectului Caravana Muzeelor.

Atelier-copii-pictura-pe-lemn-Muzeul-de-Arta-Vasile-Grigore

Luni, 3 noiembrie, ora 11.00 – Pictorul Vasile Grigore: descoperim personalitatea artistului și ce subiecte îi plăcea să reprezinte; la atelier pictăm pe carton o natură statică în game cromatice vii, pentru a înțelege mai bine stilul pictorului
Marţi şi miercuri, 4 şi, respectiv, 5 noiembrie, ora 11.00 – Pictura pe lemn: admirăm icoanele pe lemn din muzeu, povestim despre Sfântul Nicolae și alte sărbători, apoi realizăm cu grijă propria pictură pe lemn cu temă religioasă, atenți la modul de reprezentare și la așezarea foiței pe suport (pentru finalizarea lucrării, este necesară participarea la ambele ateliere)

Joi, 6 noiembrie, ora 11.00 – Personalități din muzeu: pornind de la lucrările expuse, discutăm despre personalități cum ar fi George Enescu sau Corneliu Baba; pictăm cu acrilic pe carton și dedicăm cuiva drag lucrarea noastră

Vineri, 7 noiembrie, ora 11.00 – Vasile Grigore și arta orientală: ne oprim asupra obiectelor de artă orientală din colecția artistului și realizăm un semn de carte pe suport de pânză, inspirat de motive decorative orientale

Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar
Adresa: Str. Maria Rosetti nr. 29, sector 2, Bucureşti

Participarea se face pe bază de programare la e-mail caravana.muzeelor@gmail.com sau la telefon 0724.083.932 (Angelica Iacob).
Taxa de participare este de 20 lei / atelier (materiale și acces în muzeu incluse)
Se recomandă participarea la toată seria de ateliere. Pentru copiii care participă la Săptămâna picturii în întregime, ultimul atelier este gratuit (80 lei / 5 ateliere).
Plata se poate efectua în ziua participării sau prin transfer în contul Global Mindscape, RO35 INGB 0000 9999 0210 3338, ING Bank (numai după confirmarea înscrierii).

Săptămâna picturii este realizată de Global Mindscape în parteneriat cu Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar, în cadrul proiectului Caravana Muzeelor.

 

 

 

Articole similare:

.

Comentarii:

comentarii