Primii pasi in arta pentru copii – Fundatia Calea Victoriei, Bucuresti

atelier-pictura-copii-prescolariStructurat asemenea cursurilor de educatie si tehnica plastica din scolile de arta, acest atelier de pictura pentru copii a fost gandit si adaptat special pentru prescolari (4 pana la 6 ani).

Aflati in plin proces de dezvoltare a imaginatiei si de descoperire a talentelor native, copiii de aceasta varsta au nevoie sa fie implicati in procese creative si ludice cat mai variate, care sa le ofere o gama cat mai bogata de experiente senzoriale.

Pe parcursul intalnirilor, copiii se vor familiariza atat cu tehnici de desen si pictura, cat si cu alte tehnici plastice precum colajul, modelajul, sculptura. Pornind de la ideea de joc, explorand teme si materiale diferite, copiii vor invata sa fie atenti, sa observe, sa isi organizeze si sa interpreteze artistic propriile experiente si sa se exprime prin alte metode decat cele lingvistice.

Fiecare atelier va fi o alta experienta vizuala, o noua intalnire cu un material sau o tehnica artistica pe care la gradinita sau in scoala nu au timpul sau ocazia sa o experimenteze, invatand alaturi de lector cum sa improvizeze, cum sa fie spontani si cum sa isi foloseasca imaginatia, exprimandu-se artistic intr-un mod cat mai personal.

1. Universul semnelor

Ne familiarizam cu culorile primare printr-un joc al semnelor amprentate, asemenea primelor manifestari in arta din civilizatia noastra. Realizam compozitii in care copiii imprima semne cu ajutorul degetelor, cu ajutorul texturilor din natura (frunze, flori, pene) si cu ajutorul formelor stantate prin tehnica blockprint.

2. Linogravura

Realizarea unui autoportret poate fi un joc haios. Desenam elemente vizuale pe un suport special, pe care apoi le transpunem printr-o tehnica grafica pe hartie, prin imprimare.

3. Colajul

Cum facem din cateva petice colorate de material textil si diverse texturi din natura o compozitie modernista? Luam frunze, flori si petice si le colam pe hartie intr-o maniera artistica.

4. Obiectele din jurul nostru (ceramica)

Exersarea abilitatilor manuale si educarea perceptiei in spatiu. Ne familiarizam cu cele trei dimensiuni prin modelarea unui vas din lut sau a unui basorelief.

Fiecare sedinta dureaza o ora.

NOTA: Va rugam sa tineti cont de faptul ca atelierele noastre nu se adreseaza copiilor cu nevoi speciale.

In imagine – pictura realizata de copilul-artist Hamzah Marbella, Filipine

 

Lector: Maria Balan
Data incepere: 18 Septembrie 2015
Ora curs: 18:30
Numar ateliere: 4
Frecventa: saptamanal, vineri (o intalnire are 1h)
Tip: Practic
Varsta Minima: 4
Varsta Maxima: 6
Cost: 200 ron (include materialele de lucru)
Cost redus (card fidelitate): 180 (include materialele de lucru)
Loc: fundatie, str. Popa Soare nr. 40, et. 1, Bucuresti

 

 

 

Articole similare:

.

Comentarii:

comentarii