Primii pasi in Arta: Atelier pentru copii de 4-6 ani – Fundatia Calea Victoriei, Bucuresti

Primii pasi in ArtaFundatia Calea Victoriei invita copiii sambata 14 martie 2014, de la ora 11:00, la atelierul Primii pasi in arta: Atelier pentru copii (4-6 ani), sustinut de artistul plastic Petruta Banita.

Structurat asemenea cursurilor de educatie si tehnica plastica din scolile de arta, acest atelier a fost gandit si adaptat special pentru copiii prescolari, cu varste intre 4 si 6 ani.

Aflati in plin proces de dezvoltare a imaginatiei si de descoperire a talentelor native, copiii de aceasta varsta au nevoie sa fie implicati in procese creative si ludice cat mai variate, care sa le ofere o gama cat mai bogata de experiente senzoriale.

Pe parcursul celor 5 intalniri, copiii se vor familiariza atat cu tehnici de desen si pictura, cat si cu alte tehnici plastice precum colajul, modelajul, sculptura. Pornind de la ideea de joc si explorand teme si materiale diferite, copiii vor invata sa fie atenti, sa observe, sa isi organizeze si sa interpreteze artistic propriile experiente si sa se exprime prin alte metode decat cele lingvistice.

Fiecare atelier propune cate o alta experienta vizuala, o noua intalnire cu un material sau o tehnica artistica pe care la gradinita sau in scoala nu au timpul sau ocazia sa o experimenteze. Alaturi de lectorul nostru, copiii vor invata cum sa improvizeze, cum sa fie spontani si cum sa isi foloseasca imaginatia, exprimandu-se artistic intr-un mod cat mai personal.

 

Atelierul 1 – Universul semnelor
Descoperirea semnelor de expresivitate plastica (punctul, linia, pata de culoare). Culorile primare, culorile secundare. Tehnica amprentei

Atelierul 2 – Natura si lumea din jurul meu
Culorile complementare. Descoperirea lumii inconjuratoare prin intermediul formelor desenate si pictate

Atelierul 3 – Obiectele din jurul nostru (ceramica)
Exersarea abilitatilor manuale si educarea perceptiei in spatiu. Familiarizarea cu cele trei dimensiuni prin modelarea unui vas

Atelierul 4 – Exercitiu de imaginatie
Familiarizarea cu concepte specifice sculpturii. Modelarea unui personaj fantastic din pasta de modelaj cu uscare la aer

Atelierul 5 – Misterul formelor ascunse
Confectionarea unor minunate masti de carnaval folosind tehnica colajului. Descoperirea contrastelor (cald-rece, inchis-deschis, clar-obscur, contrastul culorilor in sine). Decorarea obiectelor utilizand diferite materiale.

 

Fiecare sedinta dureaza o ora.

Lector: Petruta Banita

Data: 14 martie  2015;

Ora curs: 11.00

Numar ateliere: 5

Frecventa: saptamanal, sambata

Varsta Minima: 4 ani; Varsta Maxima: 6 ani

Cost: 225 ron (include materialele de lucru); Cost redus (card fidelitate): 200 ron (include materialele de lucru)

Locul desfasurarii: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.scoaladeartesimaniere.ro

 

 

 

Articole similare:

.

Comentarii:

comentarii