PESCARUL ŞI SUFLETUL SĂU – Teatrul Odeon, Bucureşti

Teatrul Odeon are plăcerea să anunţe spectacolul

PESCARUL ŞI SUFLETUL SĂU

după Oscar Wilde

traducerea Andrei Bantaş

 

adaptarea şi regia Carmen Lidia Vidu

scenografia Constantin Ciubotariu

muzica Ovidiu Chihaia

video Alma Cazacu

 

cu: Marius Stănescu, Petre Nicolae, Marian Lepădatu, Diana Gheorghian, Amelia Stuparu, Eugenia Păsat

29 martie, ora 19.30, Sala Studio

Preţul biletelor: 21,20 lei şi 12,72 lei

Durata spectacolului: 45 min

 odeon

Textul spectacolului Pescarul și sufletul său are la bază un basm scris de Oscar Wilde, publicat în 1891 în colecția de basme Casa cu rodii, continuare a volumului Prințul fericit și alte povești. Este o poveste dedicată lui Alice Heine, prințesă de Monaco și a fost scrisă ca o reacție la Micuța Sirenă a lui Hans Christian Andersen, unde o sirenă își dorește un suflet și să fie muritoare.

 A fost o dată ca niciodată un pescar care se îndrăgostește de o sirenă. Dar ei nu își pot trăi povestea de dragoste pentru că aparțin unor lumi diferite: el are suflet și ea nu are. Aşa că pescarul are de ales între sufletul său și dragostea sa. Dacă va reuşi să coboare în lumea apelor pentru a se căsători cu micuţa lui sirenă vă lăsăm să descoperiţi în spectacol.

Textul nu este doar o poveste de iubire interzisă, ci și o meditaţie despre tensiunea trup-spirit, despre importanța inimii în construcția eului, despre ce ne aduce fericirea și salvarea.

Carmen Lidia Vidu realizează un spectacol de teatru-multimedia care hipnotizează prin atmosfera sonoră și prin muzicalitatea vocilor actorilor ca într-un concert. Povestea este dublată vizual prin intermediul proiecțiilor video cu o mare încărcătură simbolică, ce îşi propun o coborâre în adâncul poveştii și în adâncul propriului eu.

 

 

Articole similare:

.

Comentarii:

comentarii