MUZICANȚII DIN BREMEN – Teatrul de animaţie Ţăndărică, Bucureşti

muzicantiiMUZICANȚII DIN BREMEN – Teatrul de animaţie Ţăndărică, Bucureşti
Joi, 20 Martie 2014, ora 10:00
Regia: Attila Vizauer
Adaptare: Adaptare dupa Frații Grimm de Ema Stere
Scenografia: Mihai Pastramagiu
Muzica: Ioan Gyuri Pascu;
Coregrafie: Vava Ștefănescu
Distributia: Gabriel Apostol, Ioan Brancu, Andreea Ionescu, Marin Fagu, Daniela Ruxandra Mihai, George Simian, Adrian Alexandru Neculcea
Varsta: peste 3 ani
Durata: 60 min
Povestea se referă la patru animale (un cocoș, o pisică, un câine și un măgar) care, fiind bătrâni și devenind nefolositori, urmau să fie alungați de stăpânii lor.
Rând pe rând, ele reușesc să fugă, întâmplător, se întâlnesc pe drum, iar la propunerea măgarului pornesc prin pădure spre Bremen, orașul care pentru ei însemna un nou început, drumul spre libertate. Obosiți și înfometați, ei decid să înnopteze în casa unor tâlhari. Cele patru animale reușesc s-i sperie pe hoți, urcându-se unul pe spatele celuilalt și cântând pe limba lor. Hoții fug din casă și lasă sălașul animalelor. In final, ajung la Bremen și visul lor de a deveni muzicanți se îndeplinește participând la un concurs pe care îl câștigă.Povestea a cunoscut multe versiuni cinematografice, de desene animate, musicaluri, jocuri video, dar cea mai semnificativă recunoaștere este statuia din Bremen, ridicată în 1953 si care reprezintă cele patru animale. Legenda spune că dacă pui mâna pe partea de jos a statuii, ți se pot îndeplini visele.Spectacolul de la Tăndărică păstrează povestea clasică, dar are o prospețime dată de muzica extrem de cantabilă, de jocul nuanțat al actorilor, de păpușile expresive și colorate, de umorul replicilor și de comicul de situații.Jacob şi Wilhelm Grimm reprezintă cel mai cunoscut cuplu de autori de poveşti pentru cei mici și sunt consideraţi „patriarhii” poveştilor pentru copii. Jacob (1785-1863) a fost filolog şi jurist, asemenea fratelui său mai mic, Wilhelm (1786-1859) și au crescut in familiaunui jurist.Rămaşi orfani de tată de tineri, ei s-au apucat să lucreze în diverse domenii pentru a strânge bani ca să publice basmele şi poveştile pe care le culegeau şi le adaptau.

MUZICANȚII DIN BREMEN – Teatrul de animaţie Ţăndărică, Bucureşti

Articole similare:

.

Comentarii:

comentarii