Muzeul „Antipa” organizeaza cel mai mare congres de zoologie din Europa de Est

antipa• A cincea editie a Congresului Anual de Zoologie al Muzeului „Grigore Antipa” reuneste la Bucuresti peste 200 de cercetatori din Europa, Asia si Africa;

• Congresul aduce in discutie o tema noua: entomologie criminalistica, stiinta care studiaza insectele de pe cadavre, pentru a determina intervalul post-mortem;

• Cercetatorii organizeaza o tombola pentru vizitatorii Muzeului „Antipa”, cu ajutorul careia isi vor alege un documentarist pentru expeditia de cercetare din Maroc 2014.

Bucuresti, 14 noiembrie 2013 – Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, in parteneriat cu Academia Romana – Sectia de Stiinte Biologice si Universitatea din Bucuresti – Facultatea de Biologie, Departamentul de Biochimie si Biologie Moleculara organizeaza, la Bucuresti, cel de-al cincilea Congres Anual de Zoologie al Muzeului „Grigore Antipa” (CZGA 2013). In perioada 20-23 noiembrie 2013, peste 200 de cercetatori din Europa, Asia si Africa isi vor prezenta rezultatele cercetarii lor privind patrimoniul natural si muzeal de origine zoologica. Printre acestia se numara si Mark Wilkinson, unul dintre cei mai valorosi cercetatori din Marea Britanie. Britanicul este cercetator emerit in cadrul British Museum din Londra. Ecologia, speciile invazive, conservarea biodiversitatii sau cercetarea si valorificarea patrimoniului muzeal de stiintele naturii sunt doar cateva dintre temele dezbatute la congres.

„Este al cincilea an consecutiv in care reusim sa aducem la Bucuresti cercetatori cu realizari deosebite pe plan international. E o dovada ca cercetarea in domeniul zoologiei, pe care o facem in cadrul Muzeului, este valoroasa si apreciata. Ne mandrim cu acest lucru si cu faptul ca cercetatorii nostri au ocazia sa discute ultimele descoperiri cu colegi din alte tari. Prelegerile din cadrul congresului ne vor ajuta sa avem o imagine de ansamblu asupra domeniului, care va fi completata de expeditia pe care o vom face anul urmator in Maroc. Cel care va castiga la tombola va avea o experienta de neuitat.”, a declarat m.c. al Acad. dr. Dumitru Murariu, directorul general al Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” din Bucuresti.

Inca de la prima editie, Congresul Anual de Zoologie al Muzeului „Grigore Antipa” propune specialistilor din domeniul zoologiei un cadru formal de intalnire si dialog pe teme stiintifice. Recunoscut international, atat prin importanta lucrarilor stiintifice prezentate, cat si prin prezenta unor nume mari din lumea academica, evenimentul a devenit deja o traditie. Prin organizarea acestei manifestari stiintifice, cercetatorii urmaresc in primul rand valorificarea si promovarea patrimoniului Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, prin comunicarea rezultatelor cercetarilor efectuate asupra acestuia, dar si stabilirea de contacte si schimb de experienta cu specialisti din alte institutii similare atat din Romania, cat si din alte tari.

Articole similare:

.

Comentarii:

comentarii