Iarna din noi – Teatrul în Culise, Bucureşti

124993Luni, 16 Decembrie, de la ora 17:00, odată cu aniversarea de doi ani a Teatrului În Culise, artista Monica Darac deschide expoziţia de pictură ”Iarna din Noi”. Expoziţia va fi deschisă pentru public în perioada 16 – 31 Decembrie, în incinta Teatrului În Culise – Piaţa Naţiunile Unite nr. 3-5.

”Iarna din Noi” reprezintă o alegorie prin care omul devine iarnă, iar iarna devine om. O dată pe an avem ocazia să devenim precum zăpada: candizi, strălucitori şi neviciaţi. Dar şi un nud poate să surprindă o iarnă interioară – zăpada dezgoleşte trupul şi-l lasă fără de păcat. Acestă expoziţie are menirea de a aduce publicului o bucăţică din sufletul artistei, îndrăgostită de acest anotimp luminos. Pentru că îşi doreşte să aducă bucurie prin ceea ce face, Monica Darac va picta special pentru această ocazie un tablou care va fi expus pentru licitaţie. Suma obţinută în urma vânzării acestei picturi va fi donată către Fundaţia Chance For Life*, pentru susţinerea programului Bursa Chance for Life**.

Monica Darac doreşte să-şi împărtăşească povestea:

“Am sosit într-o iarnă transilvană,plină de chiciură şi obraji înroşiţi de ger, cuibărită în Ţara Făgăraşului.
S-au strecurat anii pe nesimţite… căutări înfrigurate, împliniri, dezamăgiri…şi mereu câte o iarnă.
Apoi,o zi în care am dorit ca mâinile mele să aducă la viaţă din adâncul lutului oale încărcate de poveştile de la gura sobei din tindă. Gust de porumb fiert, frecat cu cenuşă şi scăldat apoi într-un sirop gros de zahăr.
Dar nu venise timpul lor.
A erupt însă,cu o forţă de nedescris, care, departe de a mă lăsa golită, îmi dădea o stare de friguri, de ACUM, de NU MAI AI TIMP SĂ AŞTEPŢI, în clipa în care am luat pensula în mână. Tot ce fusese nespus a inundat pânzele cu miros de nou. Şi nu am mai luptat cu mine, m-am lăsat în voia acestui fel de vorbi…
Aşa a venit şi timpul să studiez la şcoala de artă.
Aşa au venit oamenii calzi, surprinzători, care m-au adus în faţa domniilor voastre.
Şi darul meu către fiecare privitor!”

Expoziţia va fi deschisă pentru public în perioada 16 – 31 Decembrie, în incinta Teatrului În Culise – Piaţa Naţiunile Unite nr. 3-5. Vă aşteptăm să veniţi şi să vă bucuraţi de tablourile expuse şi, de ce nu, să-i dăruiţi cuiva drag un peisaj de iarnă sau un nud înfrigurat.

Pentru informaţii despre program puteţi suna la 021.320.20.59/0732.026.762 sau ne puteţi vizita pe www.inculise.ro.

*Fundaţia CHANCE FOR LIFE este o organizaţie neguvernamentală care îşi propune dezvoltarea comunităţilor din România prin intermediul copiilor şi tinerilor. Prin campanii sociale şi educaţionale care provoacă oamenii să gândească diferit, prin programe care oferă suport emoţional şi social pentru copii şi tineri, Chance for Life formează spiritul civic al românilor, contribuind astfel la dezvoltarea durabilă a comunităţilor din ţara noastră.

**BURSA CHANCE FOR LIFE are ca scop susţinerea emoţională şi educaţională a 20 de copii cu potenţial intelectual ridicat, proveniţi din familii defavorizate social şi/sau economic.

Articole similare:

.

Comentarii:

comentarii