Cursuri de şah pentru copii – avantajele unui sport al minţii – Clubul TinArt, Bucureşti

Denumit și “sportul minții”, șahul pune la încercare și dezvoltă atenția, spiritul de observație, inteligența și perspicacitatea.   Jocul de șah reprezintă, prin excelență, nu doar une proces de învățare, ci și un mijloc de socializare prin care copilul învață ce înseamnă fairplay, corectitudine și întrecere sportivă. Printre beneficiile acestui sport, pentru copii, se numără: îmbunătățirea memoriei și a concentrării, dezvoltarea gândirii logice și a imaginației, creșterea încrederii în sine, conștientizarea consecințelor propriilor acțiuni, dezvoltarea simțului răbdarii și a aprecierii timpului, precum și asumarea deciziilor luate într-un timp limitat.

cursuri sah TinArt La cursurile de șah organizate de Club TinArt, copiii pot afla cunoștințe noi, indicii pentru rezolvare în diverse situații și pot practica jocuri propriu-zise sub îndrumarea unui profesionist în domeniu. Împreună cu antrenorul Adrian Dinu, cu experiență de peste 5 ani în predarea acestor tehnici copiilor, mutările învingătoare vor părea mult mai firești și mai la îndemână.

Chiar dacă aveți un copil care încă nu știe să citească, nu vă faceți probleme. Va fi abordată o altă metodă, interactivă, pentru explicarea liniilor și a coloanelor. “Jocul de șah îl va provoca să învețe și mai rapid alfabetul și câteva dintre cifre. Așa cum cei mai mici se dezvoltă și captează mult mai repede atunci când au un frate mai mare cu care comunică zilnic, așa și aici, cursul de șah prezintă o nouă provocare permanentă. Cu această ocazie va căpăta și dorința de a învăța literele și cifrele din plăcere și joc.” declară Adrian Dinu, profesor coordonator pentru cursul de șah organizat de Club TinArt.

Cursurile de șah organizate de Club TinArt sunt dedicate copiilor cu vârsta între 5 si 14 ani se organizează săptămânal, sub formă de abonament lunar, cu începere de luni, 24 februarie, ora 18, cu taxă de participare de 80lei/lună (4 ședințe). Înscrierile se fac la adresa inscrieri@tinart.ro sau la număr de telefon: 0740.26.11.87.

O mare varietate de cursuri pentru copiii cu vârsta între 6-14 ani sunt organizate la Clubul TinArt, într-o locație centrală, chiar la ieșirea de metrou Piața Victoriei (Bd-ul Iancu de Hunedoara nr.2, bl H6, sc. 1, et.2, ap. 6, sector 1, Bucuresti). Dintre acestea menționăm: pian, chitară, vioară, canto, micul antreprenor, limbi străine, arte plastice, artă reciclată, teatru, dezvoltare personală, bune maniere, micul programator, șofer de mic, șah, înot, karate, dans, balet etc. Mai multe detalii: www.tinart.ro sau Facebook.com/TinArt

Parteneri: Work At Home Moms Romania, Kiboko, B24Kids – gazeta culturală pentru copii, Copilul.ro, Parintisicopii.info, MelcCodobelc, Urbankid, Intuitext, SuntPărinte.ro, Didactic.ro, GoKid

 

 

Articole similare:

.

Comentarii:

comentarii