Curs de sah pentru copii- Kids Teen Party Club, Bucuresti

In fiecare zi de marti, ora 18.00 va asteptam la cursul de sah de la Kids Teen Party Club. Facem inscrieri pentru o noua grupa care va incepe pe data 10 iunie.

Cursul se adreseaza copiilor cu varsta intre 5 si 14 ani si este format din 10 sedinte a cate o ora, sustinut de catre un instructor de sah autorizat, specializat in lucrul cu copiii, doamna Mihaela Miu.
Costul unei sedinte de o ora este de 25 RON. Va rugam sa faceti inscrierile doar telefonic la nr. 0752.084.100 sau 0744.489.839, locurile sunt limitate.

sah-grupa-2-

Adresa: Str. Matei Basarab, Nr. 48, Sector 3, Bucuresti
Repere: Zona Udriste, pe strada cu Primaria Sectorului 3, vis-a-vis de Centrul medical Matei Basarab.
Mijloace de transport:
- cu masina, parcare pe strada, strada cu sens unic din Bd. Mircea Voda
- autobuzele 116, 117 sau 313 (care vin dinspre Piata Unirii) oprire in statia Matei Basarab de pe Bd. Mircea Voda, apoi mers pe jos aprox 7 minute.

Descrierea cursului

Pe parcursul celor 10 sedinte ne vom dezvolta gandirea logica si aptitudinile matematice, vom promova imaginatia si creativitatea, ne vom stimula capacitatea de a prevedea consecintele propriilor actiuni, ne vom spori increderea in noi insine si ne vom petrece timpul intr-un mod placut.

Sahul reprezinta cea mai buna modalitate de a exersa gandirea logica. Pentru un copil, sahul inseamna mai mult decat un joc. inseamna aranjarea ideilor, formarea gandirii argumentate, usurinta alegerilor si claritatea limbajului verbal.
Prin joc, cel mic invata cel mai bine cum sa isi coordoneze gandurile si ideile si prin intermediul sahului isi poate descoperi pasiuni noi. Ca activitate complementara, jocul are functia de antrenare psihologica sau de preambul al activitatilor de munca propriu zise, respectiv exersarea de strategii, antrenamentul pentru activitate, adaptarea la dificultati.
Studiile efectuate au dovedit beneficiile pe care le aduce sahul in dezvoltarea personalitatii copiilor si tinerilor, cu rezultate concrete in imbunatatirea performantelor scolare:
- dezvolta gandirea logica; jucatorul aplica principii strategice si analizeaza consecintele unor mutari;
- promoveaza imaginatia si creativitatea;
- dezvolta aptitudinile matematice;
- stimuleaza capacitatea de a prevedea consecintele propriilor actiuni;
- inspira autoperfectionarea;
- este un mod placut de a petrece timpul;
- sporeste increderea in sine a copiilor;
- dezvolta spiritul independent, obligand jucatorul sa ia decizii bazate numai pe propiul rationament;
- mareste puterea de concentrare;
- dezvolta atentia distributiva;
- ii invata pe jucatori sa aiba o atitudine sportiva

Structura cursului:

Sedinta 1 – Descopera tabla de sah si piesele
Pe parcursul sedintaului vom intra in interiorul lumii inchistate in cele 64 de patratele si ne vom imprieteni cu regele, regina, nebunul, calul, tura si pionii.
Sedinta 2 – Piesele si posibilitatile de mutare
Vom afla mai multe despre posibilitatile de mutare a fiecarei piese, precum si ce mutari putem face sau nu. De asemenea, vom lucra exercitii menite sa ii faca pe cei mici sa inteleaga posibilatile limitate de pasi pe care ii poate face o piesa.
Sedinta 3 – Primul joc – mutari principale
in cadrul acestui sedinta, vom lua parte la primul joc de sah, respectand regulile invatate. Vom afla mai departe despre deschideri, importanta mutarilor si despre multiplele alegeri de mutari.
Sedinta 4 – Rocada (cum se realizeaza si felurile ei); cand nu se poate face rocada
Sedinta 5 – Gandirea partenerului de joc
Mai departe, ne vom axa pe gandirea partenerului de joc si pe cum am putea ,,ghici” mutarea lui.
Sedinta 6 – Legatura; ce este si cum o folosim pentru a obtine un avantaj
Sedinta 7 – Etapele unei partide de sah; primul joc individual in cadrul acestui sedinta, cei mici vor avea primul joc real cu partener, lectorul fiind prezent pentru ajutor si sfaturi in privinta mutarilor.
Sedinta 8 – Finaluri de partide, modalitati de a da ,,mat”
Sedinta 9 – Posibilitatile regelui de a iesi din pozitia de sah; rezolvarea de diagrame
Sedinta 10 – Recapitularea pieselor si a mutarilor principale; evaluare prin teste si jocuri pe echipe

La sfarsitul cursului, copiii vor putea sa lucreze singuri mai departe si sa-si dezvolte cunostintele acumulate in aceasta minunata lume a jocului de sah.

 

 

 

Articole similare:

.

Comentarii:

comentarii