Curs de fotografie pentru copii – Fundatia Calea Victoriei, Bucuresti

Curs-de-Fotografie

Cateva reguli de baza, usor de retinut si de folosit, pot constitui primii pasi in educarea simtului estetic, inca din copilarie. Fotografia este una dintre cele mai «la indemana» modalitati de exprimare artistica.

Cum fac sa transpun in imagine, cu ajutorul fotografiei, ceea ce observ in jurul meu? Cum invat sa folosesc toate butoanele, ce par atat de complicate, pe care le vad pe aparatul foto? Care sunt detaliile importante intr-un peisaj si cum le grupez, ca sa am o fotografie reusita?

In cele cinci sedinte ale cursului nostru de fotografie pentru copii, invatam sa folosim functiile de baza ale aparatului de fotografiat, descoperim notiuni de compozitie: perspectiva, incadrare si cromatica si analizam lucrari din genuri diferite, apartinand unor fotografi celebri.

Pentru ca notiunile sa se fixeze mai usor, la finalul fiecarei intalniri, copiii vor primi o tema fotografica. Fotografiile realizate vor fi analizate, cu ajutorul lectorului, la inceputul sedintei urmatoare. In acest scop, e recomandabil sa aduceti aparatul foto si un stick pe care sa va descarcati imaginile facute. Nu este nevoie de un anumit gen de aparat foto, camera foto a familiei este foarte potrivita pentru acest curs introductiv.

Temele celor 5 intalniri ale cursului de fotografie pentru copii sunt:

Curs 1 – Functiile de baza ale aparatului foto

Cum lucram cu diafragma, timp de expunere, sensibilitate (ISO), programul manual al aparatului?

Curs 2 – Compozitia fotografica

Cum analizam o imagine? Perspectiva in fotografie. Cum se incadreaza personajele si obiectele intr-o imagine. Regula numarului de aur. Tipuri de lumina.

Curs 3 – Genuri fotografice

Portret/ Instantaneu/ Peisaj/ Peisaj urban/ Natura/ Fotografia de calatorie

Privim imagini ale unor fotografi celebri, apoi analizam fotografiile aduse de copii.

Observam care sunt subiectele preferate atat de copii cat si de fotografii profesionisti.

Curs 4 – Sesiune practica.

Alegem cateva teme si, in racoroasa curte cu iedera a fundatiei, facem impreuna fotografii. Tinem cont de cele invatate pana acum si exersam atat principiile tehnice, cat si pe cele care tin de compozitie. La finalul intalnirii, analizam cele mai reusite imagini.

Curs 5 – Tehnici de prelucrare a fotografiilor in programul GIMP

Invatam sa prelucram imaginile realizate de noi folosind programul GIMP (un program de editare foto pe care il puteti descarca gratuit -il puteti folosi si pe computerul de acasa- si care are functii asemanatoare cu Photoshop). Vom invata principalele modificari care pot fi aduse fotografiilor cu ajutorul programelor digitale.

Lector: Violeta Neamtu
Data incepere: 4 Octombrie 2014
Ora curs: 15:00
Numar ateliere: 5
Frecventa:
  • saptamanal, sambata
Tip: Practic
Varsta Minima:
  • 10 ani
Varsta Maxima:
  • 13 ani
Cost:
  • 225 ron
Cost redus (card fidelitate):
  • 200 ron
Loc:
  • fundatie, str. Popa Soare nr. 40, et. 1, Bucuresti
Numar maxim persoane:
  • 12

 

 

 

 

 

Articole similare:

.

Comentarii:

comentarii