Crăiasa Zăpezii – O aventură în ținuturile înghețate ale nordului – Teatrul Ion Creangă, București

1609921_835554379830353_5215244699180117677_n

Crăiasa Zăpezii – O aventură în ținuturile înghețate ale nordului -
Teatrul Ion Creangă, București

17 ianuarie 2015, 11:00
17 ianuarie 2015, 18:00

la Teatrul Excelsior

Dramatizare de Charles Way, după Hans Christian Andersen
Traducere de Ilinca Hărnuţ

Pe măsură ce se face răcoare şi ne adunăm, încet, încet, la gura sobei, ni se face dor de basmele spuse pe-ndelete de bunici. De aceea, Teatrul Ion Creangă pregăteşte un spectacol bazat pe una dintre cele mai frumoase poveşti ale lui Hans Christian Andersen, “Crăiasa zăpezii”. Povestea, care începe cu “A fost odată…”, vorbeşte despre o iarnă friguroasă, despre un orăşel cât se poate de obişnuit şi despre o făptură care încearcă să distrugă echilibrul fragil al lumii. “Crăiasa zăpezii” nu este povestea clasică despre bine şi rău, ci o lume cu personaje puternice şi complexe, dialoguri cu mult umor şi scene de acţiune pline de suspans: o lume într-un glob de cristal peste care ninge încet.

Distribuție:

Crăiasa Zăpezii: Julieana Drăghici / Carla Oloş
Gerda: Eliza Păuna
Cei: Mihai Cojocaru
Bunica, Narcisa, Tâlhar: Liliana Donici
John, Fred, Tâlharul care râde, Brusture: Cezar Vlad Popescu
Elisa, Trandafirul, Lily, Fata de tâlhar: Graţiela Duban
Domnul Overskou, JJ, Bae: Eduard Petru Jighirgiu
Doamna Fyn, Ghiocel, Fredrica: Maria Ţăran
Doamna Drăguţă, Tâlhăroaica: Ilinca Atanasiu

Regia: Rosamunde Hutt
Scenografia: Andreea Săndulescu
Coregrafia: Violeta Dincă
Muzica: Eduard Petru Jighirgiu

Rosamunde Hutt a regizat peste 40 de spectacole adresate copiilor şi familiilor şi a făcut parte din echipa de conducere a patru mari companii de teatru: Hijinx Theatre, Polka Theatre, Theatre Centre şi Unicorn Theatre. O interesează dramaturgia contemporană, inclusiv dramatizările moderne după opere clasice ca “Jane Eyre”, “Cei trei muschetari” sau “Alice în Ţara Minunilor”. De-a lungul timpului, s-a implicat activ în realizarea de politici si programe care să promoveze tinerii artişti, a coordonat workshop-uri şi a ţinut conferinţe despre teatrul pentru copii şi tineret. Rosamunde Hutt montează “Crăiasa zăpezii” pentru a doua oară.

Charles Way şi-a început cariera ca actor, dar a început să scrie pentru teatru în 1978, la foarte scurt timp de la debut. A scris peste 40 de piese care au fost montate în toată lumea, dintre care “Frumoasa din pădurea adormită”, “Căutându-l pe Odiseu” şi “O vrajă pentru vreme rece”: care au fost nominalizate la premiul “Cea mai bună piesă pentru copii” acordat de Writer’s Guild of Great Britain.

 

 

 

 

 

 

Articole similare:

.

Comentarii:

comentarii