Conferința: Supremația rechinilor – Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, Bucureşti

rechin15 februarie 2014, ora 11.00

Prezintă: George Năzăreanu

Rechinii reprezintă superioritatea și autoritatea absolută în lumea oceanică, datorită numeroaselor adaptări ingenioase la mediu pe care aceștia le posedă.

Multe dintre speciile de rechini, deși se află în vârful lanțului trofic sunt amenințate cu dispariția din pricina poluării masive, a distrugerii habitatelor și a pescuitului necontrolat. Diminuarea sau mai rău, dispariația rechinilor din mări și oceane ar avea consecințe grave, având loc un dezechilibru major al biocenozei marine.

Dacă acest lucru s-ar întâmpla, o dată cu dispariția rechinilor, peste 70% din fauna din mediul acvatic marin ar fi de asemenea amenințată cu dispariția, existând repercusiuni și în mediul terestru.

În cadrul conferinței “Supremația rechinilor” veți afla care este rolul major al rechinilor și cum asigură aceștia existența unei biodiversități foarte bogate în apele oceanice; în câte moduri sunt afectați de acțiunile omului, dar și ce ar trebui remediat pe plan global pentru refacerea populațiilor de rechini deja afectate.

Conferința face parte din programul educațional:

‘’La Antipa, în spatele ușilor închise’’

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi şi studenţi – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulţi – 20 de lei.

Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 70 de locuri la telefon: 021.305.60.31 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro.

Informaţii suplimentare despre programele de educație: dr. Aurora Stănescu, e-mail: auroras@antipa.ro.

Sponsori: LeoBurnett, The Geeks, EmailWing, Delaco
Partener științific: DaVinci Learning
Parteneri media: Unitedmedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Terra Magazin, Doxi, Pipo, BBC Science World, Oraşul Meu, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut Bucureşti, 7 Pitici, inParc, mamica.ro, MediaIQ, Zeppelin, Revista Ioana, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, EduRomania – Portalul educației din România.

Articole similare:

.

Comentarii:

comentarii