CONFERINTA MICHAEL THOMPSON, CLUJ-NAPOCA

Ce putem face pentru a-i ajuta pe copii sa aiba succes la scoala si in viata?

 bb

Editura Herald are bucuria sa te invite la cel mai important eveniment de parentaj al anului: pe data de 21 martie are loc la Cluj Napoca, in incinta Grand Hotel Italia, CONFERINTA sustinuta de MICHAEL THOMPSON!

Pentru ca e important sa cunosti si sa integrezi in familia ta teoriile psihologice si educationale care te vor ajuta sa ai o buna comunicare si o dinamica armonioasa in relatia copil-parinte, iti recomandam cu drag sa participi si tu la seria de prelegeri sustinute de Michael Thompson, care isi propun sa darame miturile construite in jurul masculinitatii si stereotipurile legate de viata emotionala a baietilor.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI:

7:30 – 8:45 – Mic dejun cu taticii
Importanta tatilor in viata copiilor, un eveniment dedicat in exclusivitate taticilor!

Tatii au o influenta profunda asupra dezvoltarii copiilor lor, in feluri usor diferite de cele ale mamelor. Ei sunt cei care incurajeaza calitatile exploratoare ale copiilor, independenta si ambitia lor. De aceea, Michael Thompson ii invita pe tatici la un mic dejun, unde le va povesti, in stilul sau cald si apropiat despre studiile si cercetarile referitoare la importanta rolului de tata si va raspunde dilemelor carora le fac fata taticii.

9:00 – 12:30 – Sesiunea I
Natura baietilor: Cum sa intelegem mai bine baietii, cum sa le protejam viata emotionala, in ce fel trebuie sa ne comportam cu baietii, ca parinti si educatori?

De la cele mai fragede varste, baietii sunt victimele unor stereotipuri legate de masculinitate: baietii/barbatii nu isi arata sentimentele, nu le place nimic ce ar putea fi considerat feminin, evita sa-si arate slabiciunile sau sa para vulnerabili. Crescand cu aceste prejudecati, un baiat poate deveni retras, frustrat, cu mari dificultati de adaptare. Vom intelege cum sa evitam aceste capcane si cum sa ajutam baietii sa creasca armonios, sa fie echilibrati si sa isi dezvolte in mod sanatos stima de sine, astfel incat la adolescenta sa ramana pozitivi, adaptabili si deschisi din punct de vedere emotional.

14:00 – 15:30 – Sesiunea a II-a
Cum sa crestem copii responsabili

Vom intelege de ce in educatia consecventa a copiilor trebuie sa devina lege si vom invata cum trebuie sa comunicam cu copiii pentru ca ei sa inteleaga ce inseamna un comportament responsabil. Vom afla raspunsurile la urmatoarele intrebari: Ce fel de efecte produc diferitele stiluri de parenting? Care stil de educatie ajuta la formarea unui copil competent? Dr. Thompson se foloseste de cazuri reale si de rezultatele unor studii pentru a evidentia efectele produse de diversele stiluri parentale si ofera o reteta “de suflet” pentru a creste copii fericiti, echilibrati, integri, increzatori in fortele proprii, cu un sistem de valori sanatos.

 

6:00 – 17:30 – Ce ne dorim pentru copiii nostri?
Ce putem face ca si parinti si dascali pentru a-i ajuta pe copii sa aiba succes la scoala si in viata si pentru a fi fericiti?

Dr. Thompson descrie calatoria, din punct de vedere psihologic, pe care copiii o parcurg de-a lungul anilor petrecuti in scoala. Le reaminteste parintilor ca motivatia copiilor nu este neaparat legata de note. Copiii au mecanisme de auto-monitorizare si se evalueaza in functie de 3 factori: conectarea cu cei din jur, recunoasterea de care se bucura din partea colegilor si profesorilor si un sentiment de putere sau competenta. Dr. Thompson crede ca elevii sunt de trei tipuri: 1) cei al caror traseu este marcat in special de succes, 2) cei care par ca au dificultati la scoala dar reusesc sa le gestioneze si 3) cei care trec prin scoala acumuland frustrare, ajungand chiar sa se simta deznadajduiti. In fiecare exemplu de mai sus copiii resimt, intr-un fel sau altul, presiune. In acelasi timp, fiecare copil poate fi ajutat sa-si dezvolte strategii pentru a face fata acestor presiuni, pentru a avea succes si pentru a ajunge sa se bucure cu adevarat de timpul petrecut la scoala si de statutul de elev.

Bilete:

Participarea la conferinta se face pe baza de bilet! Limita locurilor disponibile este de 40 de locuri pentru fiecare tip de bilet.

Biletele sunt disponibile la adresa: mthompson.edituraherald.ro
Ele pot fi achizitionate pana la data de 20.03 prin plata online cu cardul

Variante bilet:

EARLY BIRD (pana la data de 15 martie)
Bilet pentru Workshop-ul “Mic dejun cu taticii” – 135 lei
Bilet pentru Sesiunea I – 250 lei
Bilet pentru Sesiunea a II-a – 250 lei
Bilet GOLD – 400 lei
Bilet GOLD COUPLE – 770 lei
Bilet PLATINUM – 450 lei
Bilet VIP – 550 lei

STANDARD (15-20 martie):
Bilet pentru Workshop-ul “Mic dejun cu taticii” – 150 lei
Bilet pentru Sesiunea I – 275 lei
Bilet pentru Sesiunea a II-a – 275 lei
Bilet GOLD – 450 lei
Bilet GOLD COUPLE – 850 lei
Bilet PLATINUM – 500 lei
Bilet VIP – 600 lei

Detalii despre conferinta puteti accesa direct din site-ul dedicat evenimentului la adresa mthompson.edituraherald.ro!

 

 

Articole similare:

.

Comentarii:

comentarii