Caravana Muzeelor

Caravana Muzeelor invită copiii de 6-10 ani să cunoască mai bine Bucureștiul. Cu ocazia împlinirii a patru ani de la înfiinţarea Global Mindscape, organizaţia care realizează proiectul Caravana Muzeelor în parteneriat cu zece muzee şi organizaţii culturale din Bucureşti, participarea la atelierele desfăşurate la Muzeul Național al Țăranului Român în zilele de 13-14 august este gratuită (în limita locurilor disponibile).

După incursiunile creative din luna iulie organizate la Casa Memorială Tudor Arghezi – Mărţişor, la Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar, la Muzeul Național al Pompierilor şi la Anaid Art Gallery, Caravana Muzeelor continuă toată luna august – de miercuri până vineri, începând cu ora 10.00 (cu excepţia zilei de 15 august, când nu se organizează ateliere).

ateliere copii Caravana Muzeelor 

Atelierele se desfășoară astfel:

George Bacovia pe înţelesul celor mici (6-8 august, Casa Memorială “George şi Agatha Bacovia”)

Muzeul Țăranului Român: mereu actual (13-14 august, Muzeul Național al Țăranului Român)

Descoperim știința prin artă la Muzeul Tehnic (20-22 august, Muzeul Național Tehnic Prof. Inginer Dimitrie Leonida)

Întâlnire cu artistul Teodor Graur la Tranzit.ro/București (27-29 august, Tranzit.ro/București)

ateliere-Caravana-Muzeelor-2014-Casa-Arghezi-Martisor

O noutate este  Casa Memorială “George şi Agatha Bacovia”, unde se organizează, pentru prima dată, atelierele George Bacovia pe înţelesul celor mici.

Tematica fiecărei zile este următoarea:

Miercuri, 6 august, ora 10.00 – Bacovia desenator: casa în care a locuit poetul George Bacovia între anii 1933 şi 1957 ne dezvăluie, pe lângă manuscrise, fotografii, obiecte sau documente, şi câteva desene realizate chiar de poet. La atelier desenăm portrete de copii puşi pe ghiduşii, folosind pasteluri cretate şi cerate.

Joi, 7 august, ora 10.00 – Poeziile Agathei Bacovia: facem cunoştinţă cu soţia lui George Bacovia prin intermediul fotografiilor şi picturilor în care a fost reprezentată, dar şi cu ajutorul unor poezii dedicate copiilor. La atelier realizăm un evantai frumos decorat, apoi potrivim o rimă cu un desen.

Vineri, 8 august, ora 10.00 – Despre gravură: discutăm despre colecţia de artă găzduită de muzeu, iar la atelier realizăm un peisaj în tehnica linogravurii.

Urcați copiii în Caravana Muzeelor folosind adresa caravana.muzeelor@gmail.com sau telefonul 0724.083.932 (Angelica Iacob)

Pe durata vacanței de vară pot participa la atelierele Caravanei Muzeelor și grupuri organizate de copii, pe bază de programare.

Caravana Muzeelor (a treia ediţie) se desfăşoară în zece muzee și organizații culturale până la data de 12 septembrie 2014. Prin intermediul jocului și al artelor, copiii vor descoperi, pe înțelesul lor, câteva secrete ale muzeelor și tehnici artistice inspirate de obiectele de preț găzduite de acestea. Pe care, firește, le vor experimenta: cu pensula în mână și foaia albă în față, prin lucrări în creion, pastel, tempera, acrilic, modelaj sau chiar graffiti. Caravana Muzeelor a fost inițiată în 2012, numărul de muzee implicate inițial fiind de cinci. În 2013 ne-am bucurat să avem alături copii care au parcurs patru sau chiar cinci muzee ale caravanei. Iată că la a treia ediţie numărul muzeelor a crescut, iar tematica este mult mai diversificată.

Mai multe detalii pe blogul special dedicat proiectului: http://caravanamuzeelor.wordpress.com/

 

 

 

Articole similare:

.

Comentarii:

comentarii