Atelier de inteligență emoțională (7-12 ani) – Fundatia Calea Victoriei, București

june2012creating381-277x250Acest atelier isi propune sa se concentreze asupra modalitatilor de stimulare a inteligentei emotionale a copiilor, oferindu-le tehnici si instrumente pentru a fi mai increzatori in ei, mai abili in relatiile pe care le formeaza si in procesul de comunicare.

Fiecare dintre cele 4 sedinte va folosi maniere interactive de lucru, jocuri si activitati artisitice, prin intermediul carora copiii vor invata sa isi identifice mult mai clar emotiile si sa le gestioneze mai eficient. Intelegerea emotiilor, a starilor sau situatiilor pe care le experimenteaza, le va oferi copiilor premisele crearii unor relatii sanatoase cu cei din jur, un grad de adaptare sporit indiferent de contextul social in care se afla si o modificare pozitiva a confortului si imaginii personale.

Familiarizarea cu diferitele concepte si tehnici de dezvoltare a inteligentei emtionale va avea la baza demersuri cu caracter ludic, practic, toate activitatiile si exercitiile fiind adaptate varstei si nivelului de dezvoltare specific fiecarui copil, dar si dinamicii de ansamblu al grupului de cursanti.

Atelier 1 – La primul atelier ne vom concentra asupra modalitatilor in care percepem emotiile si asupra capacitatii de a detecta si descifra aceste emotii, din imaginile si sunetele cu care se confrunta copii, din manifestarile lor artistice si din situatiile sociale in care se afla. Vom lucra impreuna si ne vom dezvolta capacitatea de a identifica atat propriile emotii, cat si pe ale celor din jur, parinti, colegi, persoane nou cunoscute.

Atelier 2 – In cea de-a doua intalnire, folosindu-ne de activitati artistice, vom modela abilitatiile de a ne folosi emotiile pentru a facilita diferite activitati cognitive – gandirea analitica, adaptarea si adecvarea comportamentului la diferite situatii, gestiunea si rezolvarea problemelor.

Atelier 3 – Odata familiarizati cu manierele de percepere si utilizare a emotiilor, ne vom concentra asupra intelegerii emotiilor. Jocurile si activitatile se vor axa de aceasta data asupra capacitatii de a intelege limbajul emotional si de a aprecia relatiile complicate ce pot aparea intre diferitele emotii pe care le experimentam.

Atelier 4 – Ultima noastra intalnire va avea ca subiect gestionarea emotiilor copiilor si capacitatea de a regla emotiile proprii si ale celorlalti, atat cele pozitive, cat si cele negative, cu scopul valorificarii acestora pentru a obtine ceea ce isi doresc, pentru a castiga incredere in sine si in abilitatile proprii, de a se descurca fara ajutorul adultilor.

Fiecare intalnire dureaza o ora si jumatate.

NOTA: Va rugam sa tineti cont de faptul ca atelierele noastre nu se adreseaza copiilor cu nevoi speciale.

 

Lector: Monica Nicolae
Data incepere: 19 Septembrie 2015
Ora curs: 13:00
Numar ateliere: 4
Frecventa: saptamanal, sambata (o sedinta are 1h 30 min)
Varsta Minima: 7 ani
Varsta Maxima: 12 ani
Cost: 200 ron (4 sedinte)
Cost redus (card fidelitate): 180 ron (4 sedinte)
Loc: fundatie – Popa Soare 40, et. 1; Bucuresti
Numar maxim persoane: 12

 

 

 

 

 

 

Articole similare:

.

Comentarii:

comentarii