Atelier de ilustraţie Răţuşca cea urâtă – Dianei 4, Bucureşti

Arta pasionantă de a povesti a lui Hans Christian Andersen fascinează copiii de mai bine de o sută de ani. Publicată în 1843 împreună cu alte trei poveşti, printre care se numără şi Privighetoarea, țușca cea urâtă este una dintre cele mai cunoscute creaţii ale sale, fiind privită uneori drept o lucrare autobiografică. Atelierul de ilustraţie ţuşca cea urâtă se desfăşoară în două sedinţe, în zilele de sâmbătă şi duminică, 18 şi 19 ianuarie 2014, începând cu ora 10.00 şi este organizat de către Global Mindscape şi Dianei 4.

ratusca cea urata

În cadrul celor două întâlniri, copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani se vor familiariza cu rățușca cea urâtă şi cu restul pesonajelor din poveste (mama raţă, păsările de curte, câinele de vânătoare, lebedele ş.a.), vor discuta despre aventurile rățuștei, le vor desena şi vor concepe o copertă pentru propria poveste ilustrată. Pentru a înţelege cât mai bine atât povestea, cât şi autorul acesteia, vom privi fragmente din desenele animate ţuşca cea urâtă şi vom asculta cântecul The Ugly Duckling din filmul Hans Christian Andersen. Nu în ultimul rând, vom căuta împreună răspunsuri la întrebări precum: De ce au fost atât de nepoliticoase păsările de curte? sau Ce s-ar fi întâmplat dacă fraţii şi surorile răţuştei ar fi susţinut-o şi n-ar mai fi plecat de acasă?  În final, ne vom imagina cum a continuat viaţa rățuștei, devenită între timp o frumoasă lebădă.

Cele două întâlniri se desfăşoară în zilele de:
- sâmbătă, 18 ianuarie 2014, începând cu ora 10.00
- duminică, 19 ianuarie 2014, începând cu ora 10.00
Vârsta recomandată: 6 – 10 ani
Participarea se face pe bază de înscriere prin:
e-mail:  angelica@globalmindscape.ro, 0724.083.932 (Angelica Iacob)
Taxa de participare: 40 lei / copil / ambele întâlniri (include materialele folosite)
Locaţie
Dianei 4, Str. Dianei nr. 4, Bucureşti (zona Piaţa Rosetti)
Dianei 4 este un cafe-bar activ din punct de vedere cultural, cu atmosferă prietenoasă, găzduit într-o casă veche din centrul Bucureştiului.

Articole similare:

.

Comentarii:

comentarii