Atelier de Bune maniere si politete prin Teatru (7-12 ani) – Fundatia Calea Victoriei, Bucuresti

Atelier-de-bune-manierePrin joc si joaca, bunele maniere pot fi intelese si asimilate mai usor si placut de catre copii. Cu ajutorul exercitiilor specifice artei teatrale, actrita Marcela Andrei, avind o indelungata experienta de lucru cu copiii la Teatrul Ion Creanga, ii va ghida pe cei mici prin labirintul regulilor si conventiilor sociale.

Cum salut, cum ma prezint si cum ii prezint pe altii, cat si despre ce vorbesc cu o persoana pe care abia am cunoscut-o? Cum imi primesc musafirii si cum ma comport cu invitatii parintilor? Ce cadouri este potrivit sa fac? Cum este politicos sa folosesc telefonul?

Cateva reguli esentiale – intelese si exersate din copilarie – ne pot ajuta in viata noastra de zi cu zi sa comunicam mai bine cu cei din jur, sa avem o existenta armonioasa si sa fim, la rindul nostru, un model de bune maniere si politete pentru cei din jur.

In cele 5 intalniri ale atelierului vom discuta despre:

- Cum facem cunostinta. Exercitii de relaxare si socializare.

Salutul. Cum facem prezentarile. Cum si cat vorbim cand ne facem un prieten nou. Exercitii de improvizatie.

Cum ne comportam la masa / petrecere. Ce cadou alegem pentru un prieten, un parinte, o cunostinta. Cum si cand oferim flori?

- Cum ne comportam la scoala. Cum vorbim cu un coleg sau cu un profesor. Cat de important este sa fiu punctual?

- Cum ne comportam in societate. Reguli de politete pe strada, la magazin, la cinema sau la teatru. In mijloacele de transport public.

Cum ne comportam in vizita. Cum ne comportam ca invitati. Cum ne descurcam cu musafirii, poftiti sau nepoftiti. Conversatia la telefon: cat, cum si pana la ce ora.

La ultima intalnire facem recapitulare, cu o mica demonstratie a unor jocuri si reguli de bune maniere invatate, la care parintii vor fi invitati sa asiste.

…..

Fiecare sedinta va dura cca 1h 30′, cu o pauza de 10 minute.

Acest curs a fost gindit pornind de la cererile parintilor de a continua cursurile de bune maniere din anii trecuti, pe de o parte, si de la succesul cursurilor de teatru, in rindul copiilor, pe de alta parte. Este un proiect original al Fundatiei Calea Victoriei.

Va rugam, tineti cont de faptul ca atelierele noastre nu se adreseaza copiilor cu nevoi speciale.

Domeniu: Dezvoltare personala
Lector: Marcela Andrei
Data incepere: 14 martie 2015
Ora curs: 15:00
Numar ateliere: 5
Frecventa:
  • saptamanal, sambata
Varsta Minima:
  • 7 ani
Varsta Maxima:
  • 12 ani
Cost:
  • 225 ron
Cost redus (card fidelitate):
  • 200 ron
Loc:
  • fundatie, str. Popa Soare 40, et. 1
Numar maxim persoane:
  • 12

Articole similare:

.

Comentarii:

comentarii