Anaconda şi alţi şerpi uriaşi – Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, Bucureşti

anacondaConferinţa: Anaconda şi alţi şerpi uriaşi – Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, Bucureşti
9 februarie 2014, ora 11.00
Prezintă: dr. Alexandru Iftime

Şerpii constrictori sunt notorii pentru dimensiunile ieşite din comun şi forţa uriaşă cu care îşi răpun prada prin încolăcire, sunt vânaţi pentru piele până la periclitare şi adesea crescuţi în captivitate, unde atrag atenţia prin mărime şi culorile strălucitoare.

Însă pe cât sunt de bine cunoscuţi în unele privinţe, pe atât de enigmatici sunt în altele. Talia lor maximă, de pildă, este un subiect controversat; biologia lor în natură este destul de puţin cunoscută, iar capacitatea lor de a se aclimatiza în ţinuturi noi a constituit o surpriză recentă pentru oamenii de ştiinţă.

Vom urmări aceste specii de şerpi, cele mai mari din lume, prezentându-le caracteristicile şi încercând a pătrunde „secretul” acestor vietăţi spectaculoase şi în acelaşi timp retrase.

Conferința se va desfășura în Sala Multimedia a Muzeului. Accesul publicului în sală se face în intervalul 10.45 – 11.00, pe baza biletului de vizitare a Muzeului.

Proiect realizat de către Muzeul „Antipa” și revista educațională Terra Magazin ce își propune să prezinte elevilor și publicului larg cele mai importante 10 piese din expunerea permanentă a Muzeului.

Conferința face parte din ciclul de articole și conferințe din cadrul proiectului „Istoria lumii vii în 10 exponate”

 

 

Articole similare:

.

Comentarii:

comentarii