1 Iunie la Castelul Bran

Respectând tradiția, alaturi de copiii Principesei Ileana, Maria Magdalena Holzhausen, Elisabeth Sandhofer si Alexandra Baillou, Castelul Bran va deveni un loc exclusiv al copiilor la 1 Iunie 2014. Și de data aceasta cei mici se vor bucura de jocurile medievale, de atelierele de creație și de celelalte activități culturale, specifice vârstei, care se vor organiza atât în interiorul Castelului Bran, cât și în Parcul Regal. Astfel, Ziua Internațională a Copilului va fi prilej de sărbătoare alături de Ziua Castelului Bran, care aniversează cinci ani de când a îmbrăcat straie noi. Copiii sunt așteptați să ne treacă pragul, în regim de gratuitate, în intervalul orar 09.00 – 18.00 pentru a lua parte la petrecerea medievală ce se va desfăşura în Parcul Regal și care va cuprinde ateliere tematice, turnir, pavilionul medieval, atelier de tir cu arcul, atelier de lupta cu spada şi scutul, atelier de pictură pe sticlă şi pe lemn, atelier de olărit şi ceramică medievală, atelier de păpuşi şi broderie, atelier de spade din lemn şi atelier de jucării din lemn. Cei mai harnici și pricepuți dintre copii, vor primi cadou produsul finit.

1iunie-bran

În intervalul orar 11.30 – 12.30 va avea loc lansarea carţii ”De coada cometei”, poveste scrisă de Regina Maria a României. Evenimentul este cu atât mai special, cu cât ilustrațiile cărții au fost realizate de elevii Liceului de Artă din Sibiu. Și cum reeditarea celor mai frumoase povești scrise de Regina Maria trebuie să continue, vizitatorii sunt invitaţi să voteze cele mai frumoase lucrări în cadrul expoziţiei-concurs, inspirată din povestirea ”Orfana”. Picturile au fost realizate de elevii Liceului de Artă din Târgu-Mureș. La ora 14.30 cei mici pot urmări, în Parcul Regal, o reprezentație a teatrului de păpuşi ”Strada” din Braşov.
În paralel, în intervalul 26-30 mai 2014, vă învităm să participați la concursul organizat de Castelul Bran la Radio Braşov. Premiile oferite câștigătorilor constau în pachete ce conţin volumul ”De coada cometei”, ediţie bilingvă (română / engleză), reeditare a povestirii scrise de Regina Maria. Acest proiect editorial reprezintă o invitație de a păşi într-o lume fantastică, o lume imaginată de Regina Maria, cea care a iubit atât de mult ţara de adoţie. De asemenea, din pachetele câştigătorilor nu vor lipsi dulciurile, ca să le amintească acestora de anii copilăriei și un voucher pentru două persoane care le permite acesul gratuit la Castelul Bran pe toata durata manifestărilor din 1 iunie 2014.
Pentru mai multe detalii, va invităm să ne contactaţi la 0268.237.700 sau office@bran-castle.com

 

 

Articole similare:

.

Comentarii:

comentarii