Cum să te pregăteşti de venirea pe lume a copilului

new-baby-with-mom-and-dad1Multe persoane sunt nerăbdătoare să aibă un copil, dar, odată ce bebeluşul este adus acasă, îşi dau seama că nu s-au pregătit destul în acest sens.  Este foarte important să realizezi tot ceea ce presupune venirea pe lume a nou-născutului. Nu e vorba doar de sănătatea şi siguranţa copilului, ci şi de confortul tău psihic, de liniştea ta interioară. În continuare, îţi prezentăm o listă cu lucruri importante care trebuie avute în vedere  înainte de venirea bebeluşul acasă.

1. Pătuţul
Pătuţul nou-născutului este primul de pe lista celor mai importante lucruri de achiziţionat pentru bebeluş. Achiziţionarea unui mobilier deja folosit poate părea o soluţie la îndemână, însă nu este totdeauna soluţia cea mai bună. Trebuie să te asiguri de faptul că bebeluşul tău nu se va răni, din moment ce va sta destul de mult timp în pătuţul său. Normele de siguranţă se modifică în mod constant şi este foarte probabil ca, folosind un pătuţ vechi de câţiva ani, să nu ai garanţia siguranţei oferită de unul fabricat recent. Îţi recomandăm să verifici standardele de protecţie înainte a cumpăra pătuţul bebeluşului.

2. Lucruri indispensabile pentru bebeluş, dar şi o rezervă
O idee bună ar fi să îţi faci o rezervă care să conţină o parte din lucrurile indispensabile pentru noul-născut. Mulţi părinţi neexperimentaţi sunt surprinşi să afle că numărul de baveţele pe care bebeluşul le va folosi este destul de mare, sau că vor trebui s[  folosească pături care asigură siguranţa copilului. Trebuie să ai şi un stoc  de scutece de unică folosinţă, biberoane, suzete şi perii pe care le vei folosi ca să cureţi suzetele.

3. Bagajul pentru maternitate

Viitoarele mămici trebuie să aibă la îndemână la maternitate atât obiecte de igienă pentru ele, cât şi pentru copil. Nu poate lipsi săpunul, periuţa de dinţi, şampon etc. Pentru cei mici, luaţi şerveţele umede cu PH neutru, pudră, scutece, hăinuţe şi tot ce consideraţi că ar fi util.  Bineînţeles, atât pentru copii, cât şi pentru mămici, e nevoie de prosoape curate de bumbac. Luaţi-vă şi câteva medicamente care credeţi că vă sunt necesare. Foarte important, nu uitaţi de acte precum: carte de identitate, certificat de căsătorie, adeverinţa de salariu, inclusiv analizele din timpul sarcinii.

4. Geantă de scutece

După ce copilul a ajuns acasă şi începi să îl scoţi afară, îţi va fi utilă o geantă de scutece pe care să o ai tot timpul la îndemână.O idee bună ar fi să pregăteşti geanta cu ceva timp înainte de a veni cu bebeluşul acasă. Bineînţeles, conţinutul genţii cu scutece se va schimba în timp, în funcţie de vârsta copilului şi de nevoile sale personale. De cele mai multe ori, e indicat să iei cu tine haine de schimb pentru copil, un prosop, un sac de plastic pentru scutecele murdare, o pătură şi mai multe scutece care vor fi folosite în cursul zilei.

5. Camera copilului

În cele din urmă, pregăteşte din vreme camera copilului. Dacă vrei să îi văruieşti camera, aşa cum procedează mulţi părinţi, fă-o cu mult timp înainte de sosirea bebeluşului acasă. Asta va permite o bună aerisire, îndepărtarea vaporilor de vopsea, iar copilul nu se va îmbolnăvi. Trebuie să te asiguri de timpuriu că nu există pericole în casă pentru noul-născut, ca să eviţi orice accidente. Astfel, vei şti sigur că ai o casă care îi oferă copilului tău siguranţă în timpul creşterii şi atunci când începe să prindă tot mai multă mobilitate.

Sunteţi pregătiţi? Aveţi şi alte idei în ceea ce priveşte pregătirea pentru venirea pe lume a bebeuşului? Ni le puteţi scrie într-un comentariu sau la adresa contact@calendarulmagic.ro

 

Surse:

Parents.com

babycenter.com