Concurs de creație organizat de Fundația Dan Voiculescu

mihai_eminescu_164Pe 15 ianuarie 2014 se împlinesc 164 de ani de la naşterea Luceafărului literaturii române.

Mihai Eminescu s-a născut la 15 ianuarie 1850, în satul Botoşani și a fost un poet, prozator şi jurnalist, considerat de cititorii români şi de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.

În memoria marelui poet, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României lansează Concursul de creație ”Mihai Eminescu – 164”, destinat copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani, care are drept scop promovarea interesului pentru cultură și creație, stimularea originalității și a creativității, dezvoltarea capacității de exprimare a gândurilor, ideilor, trăirilor în versuri și încurajarea talentului literar.

Calendarul concursului

  8 – 20 ianuarie 2014 – perioadă de înscriere

21 – 24 ianuarie 2014 – perioadă de jurizare și selecție a 10 creații care vor fi postate pe pagina de Facebook a  FDVDR, pentru a fi votate. Poezia cu cele mai multe voturi/like-uri va fi premiată.

25 – 30 ianuarie 2014 – perioadă de votare

31 ianuarie 2014 – anunțarea câștigătorilor

Fiecare participant va intra în concurs cu o poezie, creație proprie.

Poeziile vor fi apreciate de către un juriu de specialitate, format din scriitori, profesori de limba și literatura română și membri ai Uniunii Scriitorilor din România.

Criteriile de jurizare vor fi: originalitatea, creativitatea, folosirea adecvată a limbajului, respectarea normelor limbii române.

Nu este percepută nicio taxă pentru concurs.

Pentru mai multe detalii cu privire la concurs vizualizați regulamentul.

Cei care doresc să participe se pot înscrie până pe 20 ianuarie 2014, completând formularul de la următorul link.

 

 

Articole similare:

.

Comentarii:

comentarii