CONCURS – Caştigă o invitaţie cu două locuri la spectacolul “Figaro” de la OPERA COMICĂ PENTRU COPII din Bucureşti

CONCURS – Caştigă o invitaţie cu două locuri la spectacolul “Figaro” de la OPERA COMICĂ PENTRU COPII din Bucureşti .

CalendarulMagic.ro şi OPERA COMICĂ PENTRU COPII din Bucureşti vă oferă o invitaţii cu două locuri la spectacolul „Figaro” de la OPERA COMICĂ PENTRU COPII din Bucureşti .

figaro-CONCURS
Spectacolul va avea loc în data de 20 mai 2014, ora 11.00.

Perioada de desfăşurare a concursului: 12 – 18 mai 2014

Reguli de participare la concurs:
1.         LIKE paginii OPERA COMICĂ PENTRU COPII
2.         LIKE&SHARE  imaginii concursului şi să scrie textul PARTICIP

3.         LIKE paginii CalendarulMagic.ro

Câştigătorul va fi ales prin tragere la sorţi pe site-ul random.org, pe 18 martie, ora 19:00.

 

Detalii despre spectacol:

 

Ştiaţi că celebrul personaj carismatic, mereu iscusit în a lega şi dezlega tot felul de intrigi, bărbierul Figaro, creat de dramaturgul francez Beaumarchais, a fost sursa de inspiraţie pentru mulţi compozitori ai muzicii de operă?

Dacă Rossini a „istorisit” întâmplările lui Figaro în capodopera sa „Bărbierul din Sevilla”, iar Mozart a compus inegalabila partitură „Nunta lui Figaro”, un număr considerabil de alţi compozitori au creat opere similare, una dintre cele mai cunoscute fiind „Bărbierul din Sevilla” sau „Precauţiuni inutile” semnată de Giovanni Paisiello. Un conflict serios s-a născut între Paisiello şi mai tânărul Rossini, când primul şi-a văzut creaţia de succes „ameninţată” de noua operă a celui de-al doilea şi, chiar dacă Rossini a avut de câştigat în faţa posterităţii, opera lui Paisiello este şi ea extrem de atractivă.

Opera comică plină de savoare semnată de Paisiello va prinde viaţă în luna MAI pe scena OPEREI COMICE PENTRU COPII, în versiunea adaptată special pentru micii spectatori, sub titlul „FIGARO”. Spectacolul povesteşte întâmplările hazlii ale contelui Almaviva îndrăgostit de tânăra şi frumoasa Rosina, pe care reuşeşte în cele din urmă să o ia de soţie, ca urmare a întâmplărilor puse la cale de iscusitul Figaro.

În toate zilele de luni şi marţi ale lunii mai (5-6, 12-13, 19-20 şi 26-27), de la orele 11.00 şi 13.00, vă veţi amuza cu personajele întruchipate de artiştii teatrului bucureştean: Oana Şerban, Mirela Deaconu, Ioana Bitere, Andrei Lazăr, Ştefan Schuller, Fang Shuang, Lucia Racoveanu, cu participarea ansamblului SERIOSO. Spectacolul poartă semnătura regizorului Traian Săvinescu, regizor artistic al Teatrului de Păpuşi „Puck” din Cluj-Napoca.

Parteneri media: 7 seri, Ziare.com,  RFI România, CARIERE, HotNews, Radio România Cultural, PORT.RO, Web PR, melc-codobelc.ro, Bucureşti FM, Ziarul Metropolis, Draga mea pentru copii, Calendarul Magic.ro, Gradinitebucuresti.ro, suntmamica.ro, TV City, Senso TV, EduRomânia, Actualitatea Muzicală, Agenda Culturală Pentru Copii.

Mulţumim pentru promovarea permanentă colegilor de la posturile Radio România.

Pentru mai multe detalii despre producţiile OPEREI COMICE PENTRU COPII, vă invităm să consultaţi site-ul operacomica.ro. Sediul nostru este situat în Calea Giuleşti, nr. 16, sector 6, Bucureşti.

Pentru rezervarea biletelor, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon 021/319.28.19, de luni până vineri între orele 9.00 – 16.00. Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete, pe baza rezervării anterioare sau în limita locurilor disponibile, cu o oră înainte de începerea spectacolului.

 

Articole similare:

.

Comentarii:

comentarii