Cel mai mare muzeu de jucării din lume

penangSigur v-aţi imaginat, măcar odată, cum ar fi să aveţi cele mai multe jucării din lume. Noi am aflat unde puteţi găsi cea mai mare colecţie de păpuşi şi figurine , dar nu e vorba despre colecţia aflată în uzina spiriduşilor lui Moş Crăciun!

Muzeul care a adunat o colecţie de peste 120000 de păpuşi şi figurine se află în Asia, în suburbia Jalan Tanjung Bungah a oraşului George Town (capitala statului insular Penang), din Malaysia. Deschisă publicului din anul 2005, instituţia a fost fondată de inginerul Loh Lean Cheng, care a rămas plăcut impresionat de colecţia  Muzeului  Jucăriilor şi Figurinelor din Londra (Pollock Museum). Prima jucărie pe care inginerul a cumpărat-o pentru muzeul său, în anul 1973, a fost figurina lui Popeye.

Muzeul din Penang cuprinde colecţii precum : Peştera  dinozaurilor, Camera eroilor din cărţile cu benzi desenate, Camera magiei, Camera groazei, Camera monştrilor, Coridorul frumuseţii, Coridorul celebrităţilor, al vedetelor rock  şi mult îndrăgita colecţie de jucării din Războiul Stelelor.

Bineînţeles, nu lipsesc vestitele figurine ale unor personaje din desenele animate, ca:  Superman, Batman, Spider-Man,  WALL-E, Lara Croft, Monsters  Inc., Kung Fu Panda, The Incredible Hulk, Barbie, Snoopy,Looney Tunes şi multe altele.

Pot fi văzute şi colecţii rare de jucării, extrem de valoroase, cum este cea a unor roboţei japonezi.

Dacă nu aveţi cum să ajungeţi în Malaysia, ei bine, să ştiţi că şi în Europa există multe muzee de jucării, fiecare având farmecul şi specificul său :  Muzeul Pollock şi House on the Hill Toy Museum (ambele situatie în Londra), Muzeul jucăriilor din Praga,  Doll and Toy Museum (Puppen und Speilzeugmuseum) din Viena (Austria), Muzeul Jucăriilor din Zurich (Elveţia), Muzeul Jucăriilor din Nuremberg (Germania).

În România, nu există încă un Muzeu al Jucăriilor. A fost înfiinţată însă Asociaţia Muzeului Jucăriilor din Bucureşti, care îşi propune să creeze o astfel de instituţie. Exista deja o colecţie virtuală cu jucării  (vezi aici). În luna august şi septembrie a anului 2013, a avut loc o expoziţie de jucării la Muzeul Tehnic din Bucureşti.

Tu ai vizitat vreodată un muzeu cu jucării? Dacă nu, să ştii că nici noi nu am avut ocazia încă. Ne poţi trimite o poză cu jucăria ta preferată, la adresa contact@calendarulmagic.ro şi noi o vom publica pe site, într-o galerie.

Surse:  http://www.penang-vacations.com/penang-toy-museum.html
http://timp-liber.acasa.ro/vacante-calatorii-291/top-destinatii-pentru-pasionatii-de-jucarii-11844.html
http://stiri.tvr.ro/in-drumul-spre-crearea-unui-muzeu-colectionarul-de-jucarii-a-deschis-o-expozitie-in-bucuresti_34101.html
http://www.themalaysianinsider.com/features/article/penang-toy-museum-a-hit-with-tourists-and-locals/
http://muzeuljucariilor.ro/despre-noi/