Bucătăria magică: deserturi speciale pentru copiii, care se fac de Sfântul Nicolae

jeleuFie că sărbătoreşti ziua numelui copilului tău, fie pur şi simplu vrei să-i oferi un desert delicios, noi am ales două dintre cele mai îndrăgite deserturi europene, preparate cu ocazia sărbătoririi Sfântului Nicolae. Le poţi face micuţilor o surpriză gustoasă în weekend!
Sunt foarte uşor de preparat, spor la degustat!

1. Cartofiori sau morcoviori de marţipan (reţetă tradiţională nemţească)

  •  120 grame de cartofi fierţi, raşi, reci
  • 120 grame pastă de migdale pound almond paste
  • 50 grame zahăr

Pentru a obţine cartofiori:

Amestecaţi cartofii cu zahărul pentru a face amestecul mai neted. Adăugaţi pasta de migdale şi amestecaţi până când aluatul devine ferm. Faceţi biluţe din aluatul  respectiv. Lăsaţi la răcit în frigider o oră.

Pentru a obţine morcoviori

Poţi da diferite forme aluatului preparat, folosindu-te de coloranţi alimentary naturali. De la morcovi, la floricele sau inimioare, copiii vor fi încântaţi să guste din acest preparat. Cartofii şi morcovii sunt populari de Sfântul Nicolae. Lăsaţi preparatul să se usuce 5 minute în cuptor, la foc mediu.

2.      Jeleu (reţetă englezescă)

  • 4 linguri de gelatină
  • 1 cană pe apă rece
  • 1 ½ ceaşcă apă clocotită
  • 4 căni de zahăr tos
  • colorant alimentar natural roşu şi verde
  • 1 linguriţă extrct de cuisoare
  • ½ linguriţă extract de mentă

Înmuiaţi gelatina 5 minute în apă rece.Adăugaţi apa clocotită şi amestecaţi până când se dizolvă complet. Adăugaţi zagăr şi fierbeţi la foc mic timp de 15 minute, amestecând constant.
Împărţiţi amestecul în două porţiuni. Când amestecul e aproape răcit, se adaugă conlorantul roşu şi extractul de cuişoare. Pentru cealaltă porţiune, se pune colorantul verde şi extractul de mentă. Puneţi în vase separate, umezite cu apă, lăsaţi peste noapte la rece în frigider. A doua zi,tăiaţi cubuleţe şi amestecaţi-le prin zahăr tos.

Sursă:
stnicholascenter.org