4 produse homemade de curăţat, netoxice pentru copii (II)

curatenieDacă în urmă cu ceva timp v-am prezentat 5 produse homemade de curăţat, netoxice pentru copii, CalendarulMagic.ro revine cu un articol despre cum poţi prepara acasă soluţii de curăţat care nu prezintă un pericol extrem pentru copii. Nu uitaţi însă, aceste preparate trebuie totuşi păstrate în locurile la care copilul nu are acces, pentru că unele substanţe folosite sunt caustice şi pot afecta sănătatea copilului.

 1.    Soluţie pentru curăţarea mobilei

Folosiţi o cantitate egală de ulei de măsline şi oţet alb, amestecaţi bine şi frecaţi mobila cu o cârpă moale.

2.    Soluţie pentru curăţat oglinda şi geamurile

Folosind un pulverizator, spreiaţi o combinaţie egală de oţet alb şi apă. E posibl să trebuiască să înlăturaţi urmele de ceară lăsate de soluţiile clasice pentru curăţat geamurile sau oglinzile.

Pentru a elimina ceara, adăugaţi 1/2 linguriţă de săpun lichid la fiecare cană de apă cu oţet.

3.    Soluţie pentru curăţarea mucegaiului

  • 2 căni de apă
  • 2 linguriţe de ulei din arbore de ceai

Amestecaţi ingredientele de mai sus într-o sticlă cu  pulverizator. Agitaţi bine, pulverizaţi şi lăsaţi ca soluţia să acţioneze câteva ore bune înainte de a şterge. Peroxidul de hidrogen este de asemenea recomandat pentru a scăpa de mucegai.

4.    Soluţie pentru curăţarea podelelor

  • 1/4 ceaşcă de carbonat de sodiu (sodă de spălat)
  • 1 lingură de săpun lichid
  • 6 linguri amidon de porumb
  • 1/4 cană de oțet alb
  • 7,5  litri de apă fierbinteSe amestecă ingredientele de mai sus şi se folosesc pentru a curăţa suprafeţe precum  linoleum și alte pardoseli, dar nu cele din parchet laminat. Pentru podelele  din lemn, folosiți o cană de oțet într-o găleată de apă caldă.

 

Sursă: mindbodygreen.com